18 MÜFETTİŞ, 6 MÜFETTİŞ YARDIMCISI KADROSU VAR MÜFETTİŞ YOK!
Manşet Haber 8.07.2019 21:21:38 0

18 MÜFETTİŞ, 6 MÜFETTİŞ YARDIMCISI KADROSU VAR MÜFETTİŞ YOK!

18 MÜFETTİŞ, 6 MÜFETTİŞ YARDIMCISI KADROSU VAR MÜFETTİŞ YOK!

Adana Büyüjkşehir Belediyesi’nde 31 Mart’tan bu yana tartışılan 2 konu var. MHP’li Hüseyin Sözlü seçimi kaybettikten sonra gündeme borçlar ve hacizler geliyor. CHP’li Zeydan Karalar da göreve başladıktan sonra Adana Büyükşehir Belediyesi’nin MR’ını çekmeye başladı. CHP’li Başkan ilk etapta Temmuz ayından itibaren kadro fazlası çalışanları özellikle de halk arasında “Bankamatikçi” olarak adlandırılan, yani işe gitmeden bulundukları kentlerde çalışmadan yüksek maaş alanların çıkışını vermeye başladı.
Adana Büyükşehir Belediyesi’nde ihtiyacın çok üzerinde çalışan olduğu bu sayının 14 bini aştığı ifade ediliyor. Büyükşehir Belediyesinin 2018 yılı faaliyet raporu incelendiğinde ilginç tablo ortaya çıkıyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi 2018 yılı faaliyet raporu nisan ayı meclis toplantısında görüşüldü, oylandı ve oy çokluğu ile rapor kabul edildi. 2018 yılı faaliyet raporu incelendiğinde 30. Sayfada “Personelin Birim ve Kadroya Göre Dağılımı” başlığında Teftiş Kurulu Başkanlığında 7 memur, 1 sözleşmeli toplam 8 kişinin görev yaptığı ifade ediliyor. 2018 yılı faaliyet raporunun 31. Sayfasında “İhdas olunan memur kadrolarını gösterir cetvel” bölümünde Adana Büyükşehir Belediyesi’nde 1 Hukuk Müşaviri Kadrosu olduğu ve dolu bulun duğu görülüyor. Avukat bölümünde ise 25 avukat kadrosunun 14’ünün dolu, 11’inin boş olduğu belirtiliyor. Raporun 34. Sayfasında 18 müfettiş ve 6 müfettiş yardımcı kadrosu bulunmasına karşılık boş bulunduğu kaydedilmiş. Aynı sayfada Teftiş Kurulu Başkanı kadrosunun 1 kişi olduğu ve dolu bulunduğu da kayıtlara düşülmüş.
www.adanaulus.com olarak Adana Büyükşehir Belediyesi 2018 faaliyet raporunu inceledik, uzmanlarından görüşler aldık. Bize iletilen bilgiler doğru ise söz konusu kadrolar son 15 yıldır boş olduğu yönünde. Kadro bulunmasına rağmen büyükşehir belediyesinde müfettiş ve müfettiş yardımcısı kadrosu bulunmasına rağmen boş tutulmasına bir anlam verilemediği ifade ediliyor. Teftiş Kurulunun görevinin ne olduğu belli olmasına rağmen bu kadroların boş tutulması nedeniyle, soruşturmaların görevlendirilen “muhakikler” tarafından yürütüldüğünü de öğrenmiş oldu.
Adana’da işçilerin fazlalığı ve çıkışları ile ilgili tartışmalar sürerken müfettiş ve müfettiş yardımcısı kadrosunun boş tutulması da “unutulmuş” olarak ifade edilmesi de dikkat çekici.







Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.1° / 11.6°