6460 KİLO TARİHİ GEÇMİŞ İLAÇ İMHA EDİLDİ
Manşet Haber 28.12.2019 01:04:27 0

6460 KİLO TARİHİ GEÇMİŞ İLAÇ İMHA EDİLDİ

6460 KİLO TARİHİ GEÇMİŞ İLAÇ İMHA EDİLDİ


Adana Eczacı Odası, eczane ve hastanelerde bulunan tarihi geçmiş ilaçları toplayarak, sağlıklı bir şekilde bertaraf edilmesi için Özel Atık İmha Tesislerine gönderdi.
Eczacı Odası Genel Sekreteri Oğuzhan Sürme, 2015 yılından beri düzenli olarak tarihi geçmiş ilaçları eczanelerden toplayıp, imha tesisine gönderdiklerini belirtti.
2015 yılında başlattıkları bu anlamlı çalışmayı her yıl düzenli olarak yaptıklarını söyleyen, “Amacımız; çevrenin korunması, halk sağlığının korunması ve ilaç atıklarının toprağa karışmaması adına Tehlikeli Atık Statüsünde olan miadı dolmuş ilaçları Çevre Mevzuatına uygun olarak Özel Atık İmha Tesislerinde imha ettiriyoruz. Adana'da eczaneler, hastane ve İl Sağlık Müdürlüğü’nde bulunan 6460 kg kullanım tarihi geçmiş ilacı, çevre ve insan sağlığına zarar vermeden topladık ve imhası için Atık Bertaraf Tesisine gönderdik.”
Evlerde bir kısmı kullanılmamış,miyadı dolmuş ilaçların çöp kutularına bırakılmaması uyarısında da bulunan Ecz. Sürme, “Evlerimizde tamamını kullanmadığımız ilaçlar çöpe atılmamalı, tamamı tüketilmemiş şuruplar lavabolara dökülmemelidir.” dedi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.9° / 15.2°