ADANA TARIM FUARINDA 176 BİN ZİYARETÇİ
Manşet Haber 21.11.2016 15:11:54 0

ADANA TARIM FUARINDA 176 BİN ZİYARETÇİ

ADANA TARIM FUARINDA 176 BİN ZİYARETÇİ

10. Adana Uluslararası Tarım ve Sera Bahçe Fuarlarını 16-20 Kasım tarihleri arasında 176 bin 427 kişinin ziyaret ettiği açıklandı.
TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, ülke çapından Fuar Merkezine gerçekleşen otobüs seferleri ile binlerce çiftçinin sektördeki yenilikleri, teknolojideki gelişmeleri takip etmelerine imkân sağlandığını, fuarımızı bu yıl 60 farklı İlden ve yurt dışından 176 bin 427 kişinin ziyaret ettiğini söyledi.
Alagöz, nu yıl %20 oranında büyüyerek 30 bin metrekare alanda hazırlanan Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarlarının; bölgesel anlamda sektörün en önemli etkinliği olduğunu, Türk çiftçisi ve üreticisi için çok önemli bir buluşma platformu haline geldiğini kaydetti. Alagöz, yazılı açıklamasında şöyle dedi:adana_tarim_fuari2016 (1)
“Düzenlediği fuarlarla ülke ve bölge ekonomisine olumlu katkılar sağlayan kuruluşumuz Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş. tarafından gerçekleştirilen Adana Tarım ve Sera Bahçe Fuarları, bu yıl da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi çiftçilerimiz ve sektör ilgililerimiz tarafından heyecan ve merakla takip edilmiştir. nihat_kose_fuar
9 Farklı Ülkeden 150 Yabancı İşadamı
TÜYAP Yurtdışı ofislerinin desteğiyle; Gürcistan, Azerbaycan, Tacikistan, İran, Bosna Hersek, Makedonya, Sırbistan, Ukrayna ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden alım heyetlerini Fuarımızda ağırladık. Ülkelerinde sektörün önde gelen söz konusu işadamlarını katılımcı firmalarımız ile görüştürerek bölge ihracatına önemli katkılar sağladılar.
Fuarda Yarışma ve Eğitim Seminerleri
TÜYAP Adana ve Arı Yetiştiricileri Birliği işbirliğinde düzenlenen 6. Geleneksel Bal Yarışması Adana Vali Yrd. Mustafa Aydın, Adana Büyükşehir Belediye Başkan V. Ramazan Akyürek, Adana Milletvekilleri Fatma Gül Demet Sarı, Mehmet Şükrü Erdinç, Adana İli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Arı Yetiştiriliciği Birliği Başkanı Yunus Kılıçkaya'nın değerli katılımları ile gerçekleşti.adana_tarim_fuari2016 (3)
Fuarımız kapsamında Çukurova Bölgesi hayvancılığının tartışıldığı ‘’Hayvancılık Panel’ine’’, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana İli Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürü Muhammed Ali Tekin, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan V. Doç. Dr. Mikail Baylan, Öğretim üyeleri Prof. Dr. Nazan Koluman, Prof. Dr. Serap Göncü ve Doç. Dr. Derya Önder, Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, Adana Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Şen, Girişimcilik Ekosistemi Derneği Başkanı Esra Özden katılımı ile gerçekleştirildi.”

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

31° / 16.7°