ADANA’DA 80 PROJEYE 77,5 MİLYON HİBE
EKONOMİ 18.04.2017 16:30:26 0

ADANA’DA 80 PROJEYE 77,5 MİLYON HİBE

ADANA’DA 80 PROJEYE 77,5 MİLYON HİBE

Adana’da bu yıl “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım Programı” kapsamında bu yıl 80 projenin kabul edildiği, toplam yatırım tutarının 77 milyon 586 bin 914 TL olduğu açıklandı.
Valilik binasında hibe almayı hak eden projelere yönelik imza töreni, Vali Mahmut Demirtaş’ın da katılımıyla gerçekleştirildi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Ali Tekin törende yaptığı konuşmada, hibe programına ilişkin bilgiler verdi. Tekin, şöyle konuştu:
“Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından yürütülen ve 2006-2016 yılları arasında toplam 10 etapta gerçekleşen ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım Programı’ kapsamında bu güne kadar ilimizde hazırlığı tamamlanan toplam 93 adet projeye 31 milyon 043 bin 205 TL tutarında hibe desteği sağlanmıştır. 2006 ve 2016 yılları arası bu hibeye esas toplam yatırım tutarı 68 milyon 902 bin 892 TL olarak gerçekleşmiştir. vali_tarim_hibe_destek (1)
2016 da başvuruları alınan ve 2017 yılında uygulanacak olan 11. etap da ilimizde ön elemeden geçerek Bakanlığımıza gönderilen 80 projemizin 80’i de hibe almaya hak kazandı. Bu yıl kabul edilen projelerimizin hibe ve yatırım tutarının, 2006-2016 yılları toplamının üzerinde olması bizim ve ilimiz için gurur vericidir. Bu yıl kabul edilen 80 projenin toplam yatırım tutarı, KDV hariç 77 milyon 586 bin 914 TL’dir” vali_tarim_hibe_destek (2)
Vali Mahmut Demirtaş ise yaptığı konuşmada, Adana’nın ülke ve bölge tarımı açısından çok önemli bir üretim merkezi olduğuna dikkat çekti. Hibe almaya hak kazanan projelerin başarıyla uygulanacağına olan inancını ifade eden Vali Demirtaş, “Alın teri döken, üreten, her türlü iklim koşullarında üretme azminden taviz vermeyen tüm üreticilerimizi kutluyorum. Emeklerinden ve kent ekonomisine katkılarından dolayı tüm üreticilerimize teşekkür ediyor ve bereketli hasatlar diliyorum” dedi.
“Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırım Programı” imza töreni, ‘Bitkisel Üretim Tesisi, Hayvansal Üretim Tesisi, Rüzgar Pervanesi ve Kırsal Turizm’ gibi projelere ait hibe sözleşmelerinin imzalanması ve üreticilere teslim edilmesiyle son buldu.


YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°