ADANA’DA KORSAN ASANSÖR FİRMASI VAR!
Manşet Haber 22.01.2017 15:40:56 0

ADANA’DA KORSAN ASANSÖR FİRMASI VAR!

ADANA’DA KORSAN ASANSÖR FİRMASI VAR!

Adana Asansör Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ümit Özlü, kentte 43 adet yeterlilik belgesi olan firma bulunduğunu, 89 korsan firmanın çalıştığını açıkladı, korsan firmalarla el birliği ile mücadele edeceklerini bildirdi.
Adana’da 2012 yılında 16 asansör firması,sektöre katkısı olan İmalatçı ve mühendislerin bir araya gelerek oluşturduğu Adana Asansör Sanayici ve İşadamları Derneği (ADASİAD) ikinci olağan kongresini yaptı. Kongrede yönetim kurulu seçimi sonrası asansör sektöründeki gelişmeler kanun ve yönetmelikteki değişikliklerle ilgili dernek üyeleri bilgilendirildi. İki liste halinde gidilen seçimde Ümit Özlü tekrar seçildi.
ADSİAD Başkanı Özlü, kongre sonrası yaptığı yazılı açıklamasında, dernekte 43 yeterlilik belgesi olan firma bulunduğunu belirterek, Adana’da 89 korsan firma olduğunu dile getirdi. Özlü, bunlarla elbirliği içerisinde mücadele edileceklerini korsan firmalardan hizmet alan vatandaşları da bu konuda bilgilendirileceklerini ifade etti, “Kamu kurum ve kuruluşları ziyaret edilerek dernek çalışmaları hakkında bilgi verilecek ve destekleri istenecektir” dedi.
Amaç halkın can güvenliğinin tam ve doğru bir şekilde sağlanarak, güvenli asansör için imalat, montaj ve bakımların doğru bir şekilde yapılması olduğunu vurgulayan Ümit Özlü açıklamasında şu görüşlere yer verdi:umit_ozlu_asansorculer
“El birliğiyle hem vatandaşların hem bina yöneticilerinin asansörlerle ilgili bilinçlendirmeleri ve sorumluluklarının neler olduğu ile ilgili tanıtıcı çalışmalar yapacağız. Diğer bir faaliyet konumuzda sektörde çalışanların mesleki eğitimlerimizi sürdüreceğiz. Tüm firmalarda çalışan personellerin hızlı bir taramayla mesleki yeterlilikleri belirlenecektir. Mesleki yeterlikleri olmayan personeller için gerekli eğitimlerin aldırılması sağlanacaktır. Derneğin faaliyetleri kapsamında gerek kamuya gerekse de özel sektöre danışmanlık bilirkişilik hakem heyeti ve buna benzer hizmetlerin yoğun bir şekilde vereceğiz.”

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°