ADANA’DA SAĞLIK TURİZMİNİN RÖNTGENİ  ÇEKİLDİ
SAĞLIK 13.10.2018 23:39:02 0

ADANA’DA SAĞLIK TURİZMİNİN RÖNTGENİ ÇEKİLDİ

ADANA’DA SAĞLIK TURİZMİNİN RÖNTGENİ ÇEKİLDİ

Sağlık Bakanlığı ve Adana Valiliği tarafından, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ev sahipliğinde düzenlenen ”TÜSKA Sağlık Hizmetleri Akreditasyonu Tanıtımı Toplantısı ve Sağlık Turizmi Çalıştayı’’ sona erdi. Sağlık turizminin adeta röntgeninin çekilerek, güçlü ve zayıf yönlerinin tespit edildiği çalışayda oluşturulan 10 farklı çalışma grubu, raporlarını sundu.
“Bölge turizmini çeşitlendirmek, 12 aya yaymak, katma değeri yüksek turizm hareketleri yaratmak, iş hacmini arttırmak, sağlık hizmetlerinde akreditasyon çalışmalarının geliştirilmesi için yapılması gereken hususları görüşerek gerekli kararları almak ve bu alanlarda karşılıklı iş birliğini sağlamak” amacıyla düzenlenen çalıştay, Adana, Mersin, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve İzmir’den konunun paydaşlarını bir araya getirdi.
“Sağlıkta Akreditasyon ve Önemi, Hastane Akreditasyon Programı, Dünya ve Türkiye’de Akreditasyon Uygulamaları, Sağlıkta Akreditasyon Standartları, TÜSKA Ortaklığında Yürütülen Kalite İyileştirme Projeleri ve Önerilerin' ele alındığı çalıştayın ikinci gününde, oluşturulan 10 farklı çalışma grubunca hazırlanan raporlar açıklandı.
“Medya Tanıtım ve Pazarlama, Ulaşım ve Konaklamada Aracı Kurum, Kuruluşlar, Hizmet Sunumu ve Kalitesi, Nitelikli İnsan Kaynağı, Üçüncü Yaş ve Engelli Turizmi, Kozmetik ve Estetik Amaçlı Sağlık Turizmi, Termal ve Zindelik Sağlık Turizmi, Ulusal ve Uluslararası Akreditasyon, Devlet ve Özel Sektör Sorumlulukları ile Finansal Fırsatlar ve Sigorta” konu başlıkları altında oluşturulan çalışma grupları, ayrı ayrı yaptıkları sunumlarında; sağlık turizmindeki güçlü, zayıf ve iyileştirmeye açık yönlere dikkati çektiler.
Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen ve program kapsamında hastanenin tüm birimlerinde saha gezisi yapılarak konuklara tanıtıldığı çalıştay, sertifika dağıtımı ile sona erdi.
Katılımcılara sertifikalarını veren Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Figen Çizmeci Şenel, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Koray Daş, Adana Sağlık Turizm Derneği Başkanı Halis Bayrak ve Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Adnan Atılan, gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ettiler.




YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

31° / 16.7°