ADLİYE PERSONELİNE
Manşet Haber 20.11.2016 21:14:18 0

ADLİYE PERSONELİNE 'AFET BİLİNCİ' EĞİTİMİ

ADLİYE PERSONELİNE 'AFET BİLİNCİ' EĞİTİMİ

Adana Adliyesi'nde görev yapan çalışanlara, Adana Valiliği İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü uzmanları tarafından 'Afete Hazır Türkiye' projesi kapsamında 'Birey ve Aile Afet Bilinci' eğitimi verilmeye başlandı.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı İş Sağlığı ve Güvenliği Bürosu ile AFAD Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte, ilk olarak adliyede görev yapan yazı işleri müdürü, zabıt katibi, mübaşir, hizmetli ve teknik personel eğitime alındı. Bu kapsamda, gruplar halinde verilecek ve 5 hafta sürecek eğitimlerde, 950 adliye çalışanının 'Afet bilinci' eğitimi alacağı belirtildi.
'BU EĞİTİM AFETLERE KARŞI ALINAN ÖNLEMLERDEN BİRİ'
Eğitim programının açılışında konuşan Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ümit Şahiner, Adana'nın deprem kuşağı bölgesinde bulunduğunu, bunun için herkesin afete hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. Verilecek eğitimin herhangi bir afet anında yaşanabilecek karmaşa ve telaşı gidermesine yardımcı olacağını, bunun da yaşanacak muhtemel zararların azalmasını sağlayacağını belirten Başsavcı Vekili Şahiner, 'Ümit ediyorum ki, bu eğitime ihtiyaç duyacak bir afetle karşılaşmayız ama ne yazık ki doğal afetler yaşanabiliyor. Bunun için de biz üzerimize düşen görevi yerine getirip gerekli önlemleri almalıyız. Verilen eğitim de, bu önlemlerden biri. Eğitimin verimli geçmesi ve amacına ulaşması dileklerimle, AFAD yetkililerine teşekkür ediyorum' dedi.adliye.afad.egitim (2)
'YÜZDE 92’SİNDE DEPREM RİSKİ'
AFAD Adana Müdürlüğü'nde arama ve kurtarma teknisyeni olarak görev yapan Hikmet Eroğlu ile Uğur Yıldırım, 70'şer kişilik grup halindeki adliye personeline 'Birey ve Aile Afet Bilinci' konusunda bilgiler verdi. Özellikle doğal afetler ve deprem konusunda katılımcıları bilgilerdiren Hikmet Eroğlu, daha fazla acı olaylar yaşanmaması için yaşadıkları tecrübelerin hepsini aktarmaya çalıştıklarını söyledi. Türkiye topraklarının yüzde 92’sinin deprem riski taşıdığı, nüfusun da yüzde 95’inin bu bölgeler üzerinde yaşadığı belirten Eroğlu, 'Adana bulunduğu coğrafi konum itibariyle doğal, teknolojik ve insan kaynaklı tehlikeler ile karşı karşıya. Bu çerçevede kişinin kendini koruması, gerekli önlemleri alması ve tehlikenin durumuna göre riski en aza indirmesi öncelikli olarak bilgiden geçer. Dünyada meydana gelen depremlere, can kayıplarına ve meydana gelen maddi hasarlara baktığımızda eğitim düzeyinin, toplumda afet kültürünün oluşmuş olmasının ne kadar önemli olduğu görülmektedir' diye konuştu.
Her grup için 2 saat süren eğitim kapsamında, adliye çalışanlarına 'Afet öncesi ve sonrasında neler yapılmalı?', 'Afet sırasında nasıl davranmalı?', 'Afetlere hazırlıkta bireylerin ve kurumların sorumlulukları nelerdir?', 'Afetlere karşı nasıl bireysel hazırlık yapılacak?', 'Afete dönüşebilecek tehlikeler nelerdir?', ''Depremin etkilerinden korunmanın yolları nelerdir?' ve 'Zorunlu Deprem Sigortası' konularında bilgiler verildi.adliye.afad.egitim

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.1° / 11.6°