ALADAĞ’DA SEÇİM AÇILIŞI
SİYASET 12.06.2018 12:04:09 0

ALADAĞ’DA SEÇİM AÇILIŞI

ALADAĞ’DA SEÇİM AÇILIŞI

Yapımı tamamlanan 15 yataklı Aladağ Devlet Hastanesi’nin açılışI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Vali Mahmut Demirtaş, Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Aladağ Kaymakamı Abdullah Demirdağ, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, Ak Parti İl Başkanı Fikret Yeni, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, ilçede görev yapan kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, hizmete giren hastanenin özelliklerini anlattı. Özer, Aladağ İlçe Devlet Hastanesi bünyesinde Toplum Sağlığı Hizmetleri, Aile Sağlığı Hizmetleri ile Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri birimlerinin olduğunu ve hastanede 8 hekim, 1 diş hekimi, 6 hemşire,4 ebe ve 27 personelin görev yapacağını söyledi.
Vali Mahmut Demirtaş ise konuşmasında, yapımına 2016 yılında başlanan hastanenin tamamlanarak, hizmete sunulmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi ve hastanenin Aladağlı vatandaşlara hayırlı olmasını diledi. Vali Mahmut Demirtaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“Sağlık, insanoğlunun en temel hazinesidir. Yaradan’ın bize verdiği bu en kıymetli hazineyi korumak, can emanetini ve afiyetini son nefesimize kadar muhafaza etmek ise bizim en önemli vazifemizdir. Sosyal devletin vatandaşlarına sunması gereken hizmetlerin başında hiç kuşkusuz, sağlık hizmetleri gelmektedir. Vatandaşının sağlığı ile ilgili tedbirleri almak, hastane, poliklinik, sağlık ocağı gibi sağlık tesislerini yapmak, devletin asli görevlerindendir. Devletimizin ve hükümetimizin son dönemde gerçekleştirdiği sağlıkta değişim ve dönüşümü, vatandaşımız büyük bir memnuniyetle takip etmektedir. İl merkezimizde geçtiğimiz eylül ayından beri hasta kabulüne başlayan şehir hastanemiz, entegre sağlık kampüsü niteliği ile bu değişim ve dönüşümün son halkasıdır. İlimiz genelinde 32 hastanede; 2266 uzman, 1237 pratisyen hekim ve 628 diş hekimimizle sağlık hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Adana genelinde 2002’den bugüne, hekim sayımız 3 kat; ebe-hemşire sayımız 2 kat; ambulans sayımız 5 kat; yatak kapasitemiz 1,7 kat; personel sayımız 2,7 kat artış göstermiştir.”
“ HASTANESİ OLMAYAN İLÇEMİZ KALMADI”
Aladağ İlçe Devlet Hastanemizin, 8 milyon 236 bin TL yatırım bedeliyle, 17 bin 948 metrekarelik alanda hizmete başlamasıyla birlikte, ilimizde hastanesi olmayan ilçemiz kalmamıştır. Bugüne kadar toplum sağlığı merkezimizde imkanlarımız dahilinde, 24 saat kesintisiz verdiğimiz ilçe sağlık hizmetlerimizi, bundan sonra açılışını gerçekleştirdiğimiz devlet hastanemizde, hali hazırda görev yapan 46 personelimizle sürdüreceğiz. İlçe Devlet hastanemizde Aladağlı hemşerilerimizin sağlıklarına en kısa sürede kavuşmaları için çalışmalarımızı daha modern şartlarda verecek; hemşerilerimizin hastanemizden sağlıklı ve memnun bir şekilde ayrılmaları için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.”
Öte yandan hastanemizde bakanlığımızın acil servis mevzuatına göre dizayn edilmiş, 112 ambulans hizmetleri ile entegre çalışan acil servisimizle de acil vakalara anında müdahale edeceğiz. Bununla birlikte ilçe devlet hastanemizin bünyesinde poliklinik, ağız ve diş sağlığı ile aile sağlığı hizmetlerini de vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Aladağ ilçemiz için hayati önem taşıyan İlçe Devlet Hastanemizin hizmete açılmasında emekleri geçen, hükümetimiz başta olmak üzere, Sayın Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Sağlık Bakanlığımızın yetkililerine, Aladağlı hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum. Malumunuz, bu akşam Kadir Gecesi. Bu vesile ile Kadir Gecenizi tebrik ediyorum. Akabinde hep birlikte sağlık ve afiyetle karşılayacağımız Ramazan Bayramınızı da şimdiden kutluyor; sizleri saygıyla selamlıyorum.
Aladağ İlçe Devlet Hastanesi’nin açılış törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ise yaptığı konuşmada, Hükümet olarak sağlık hizmetlerine ülke genelinde büyük önem verdiklerini ifade etti.
Aladağ’da açılışı gerçekleştirilen hastane ile birlikte, Adana’nın tüm ilçelerinde hastanelerin bulunmasının sevindirici olduğunu kaydeden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, vatandaşların, sosyal güvenlik çatısı altında genel sağlık sigortası ve sağlık hizmetlerinden en iyi ve kaliteli şekilde yararlanmaları için ellerinden gelen gayreti göstermeye devam edeceklerini belirtti. Yapımı tamamlanan Bin 500 yataklı şehir hastanesinin hizmete girmesinin yanı sıra yapılması planlanan yeni hastanelerin tamamlanmasıyla birlikte, Adana’nın bölgenin sağlık merkezi olacağını kaydeden Bakan Sarıeroğlu, bu konudaki desteklerini sürdüreceklerini ifade etti ve ilçede yapımı tamamlanan devlet hastanesinin, Aladağ sakinlerine hayırlı olmasını diledi.

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°