ATO’YA YENİ HİZMET BİNASI
Manşet Haber 6.08.2019 10:38:55 0

ATO’YA YENİ HİZMET BİNASI

ATO’YA YENİ HİZMET BİNASI

Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, üyelerine daha iyi hizmet verebilmek için, dönemin ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalan hizmet binasını yenilemek için yeni hizmet binasını Adana'ya kazandıracaklarını açıkladı.
Menevşe, yazılı açıklamasında ATO yeni binanın özellikleri ve ihale hakkında bilgiler verdi ve şöyle dedi:

“Modern mimari ve yüksek teknolojiden faydalanarak, hayal ettiğimiz kaliteli bir eseri yani yeni hizmet binamızı Adana’ya armağan edecek olmanın haklı gururunu yaşadığımızı ifade etmeliyim.
Üyelerimizden gelen talepler üzerine Abidinpaşa’da faaliyet gösteren ama günümüz şartlarına uygun olmayan gerek trafik ve park sorunu gerekse hizmet binamızın yetersizliği nedeniyle, Turhan Cemal Beriker Bulvarı üzerinde bulunan Odamıza ait araziye binamızı inşa etmek için kolları sıvadık ve ilk adımımızı attık. Binamız, yaşam kalitesi, güvenlik standartları ve estetik değer ön planda tutularak projelendirilmiştir. Ön yeterlilik çağrısına çıktığımız kaba inşaat ihalemize katılmak için 11 firma başvurmuş ancak 8 firma yeterlilik şartlarımıza uymuştur. Şartnamemize uyan 8 inşaat firması ihale çağrımıza teklif verdi. Estetik bir mimariye sahip ve üyelerimize yakışır bir şekilde binamızın yapımı için kaba inşaat ihalemizi gerçekleştirdik. Teklif veren tüm firmaların yetkileri huzurunda, son derece şeffaf bir şekilde ihalemizi gerçekleştirdik ve en uygun fiyatı veren firma ile işe koyulduk. Yaptığımız ihale sonucunda kaba inşaat yapımını üstlenecek firma Doğanlar İnşaat Elektrik Taah. Pet.Tur.Tar. San. Tic. Ltd. olmuştur. . Kaba inşaatımızın sözleşmesini inşaatı yapmaya hak kazanan firma ile noter huzurunda imzaladık. Yer tesliminin hemen ardından üç yüz gün içinde inşaatımız modern mimariyle yükselecek ve tamamlanacaktır. Temel atma törenimizi planladığımız tarihte tüm Adana ile gerçekleştireceğiz ve bunun tarihini kamuoyu ile paylaşacağız. Hemen ardından da modern yapı anlayışı ile ince işçilik için yeniden ihalemizi gerçekleştireceğiz. En ince ayrıntılarına kadar planlayarak daima en kusursuzu inşa etmek için çaba sarf ediyoruz. Odamızın kaynaklarını en tasarruflu şekilde kullanarak en modern binayı yapmak için işimizi çok sıkı tutuyoruz. “

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°