AVUKATLAR ‘KARAR KİMİN’ OYUNU İLE SAHNDE
Manşet Haber 25.06.2019 01:19:44 0

AVUKATLAR ‘KARAR KİMİN’ OYUNU İLE SAHNDE

AVUKATLAR ‘KARAR KİMİN’ OYUNU İLE SAHNDE

Adana Barosu Tiyatro Topluluğu, dokuzuncu yılında dokuzuncu oyunu ‘Karar Kimin” ile sahne dedi.
Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ndeki oyun öncesi davetliler kokteylde bir araya geldi. Brian Clarke'ın yazdığı trafik kazası sonucu, iyileşme umudu olmayan, boyundan aşağısı felç heykeltıraş Ken Harrison'ın hikayesini anlatan ve avukatların rol aldığı iki perdelik oyunun yönetmenliğini Gökhan Doğan, Yardımcı Yönetmenliğini; Burçin Börü yaptı.
Tamamı Avukatlardan oluşan ve 2011'de 'Bir Şehnaz Oyun''la 'sahne' diyerek yola çıkan Adana Barosu Tiyatro Topluluğu, 2012'de 'Tersine Dünya', 2013'de 'Anam,Bacım, Avradım', 2014'de 'Deri Ceket', 2015 ‘de 'Komşu Köyün Delisi', 2016 ‘da ‘Zenabir’, 2017 yılında 'Cadı Kazanı' ve 2018 yılında ‘Yedi Kocalı Hürmüz’ ile izleyenlerin beğenisini toplamıştı.
Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, meslektaşlarının performanslarından dolayı gururlu ve keyifli olduğunu belirterek, şunları söyledi.
“Değerli tiyatro severler. Adana Barosu Tiyatro topluluğu 2011 yılında 'Bir Şehnaz Oyun'la başladığı yolculuğuna geçtiğimiz yıl “Yedi Kocalı Hürmüz” isimli müzikli bir oyunla büyük bir ivme kazandırdı ve bugün ilk kez çok önemli bir drama ile gözlerimizi yaşarttılar.
Hukukun, insan yaşamının, hak ve özgürlüklerin ana teması olduğu bu oyundan dolayı Tiyatro Topluluğumuzu bir kez daha kutluyorum. Bu oyun Adana Barosu’nun öncülüğü ile bir kez daha Bursa’da yapılacak festivalde biz savunmayı temsil eden avukatların ve Adana Barosu’nun yüz akı olmaya devam edecektir.
Bugün bir kez daha gurur içerisindeyim. Tiyatro topluluğu zaman zaman değişkenlik gösterdi fakat 9 senelik azim ve kararlılığı ile hep üzerine katarak bu başarının fazlasıyla sahibi oldu.
Topluluğumuzun son iki yılında başarı ile çalıştıran Yönetmenimiz Gökhan Doğan’a ve yönetmen yardımcımız Burçin Börü’ye teşekkür ediyorum. Bu topluluğa öncülük eden ve temsilciliğini yapan Av. Fatih Aslan’a, Kültür ve Sanat Komisyonu Koordinatörümüz ve yıllardır Tiyatro topluluğunda bulunup oyunculukta yapan Av. Duygu Özgüven’e bir alkış istiyorum. Tiyatro topluluğumuzun hepsi birbirinden kıymetli oyuncuları hepsine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Adana Barosu olarak hukukun insan yaşamının var olduğu alanlarda varlığını hissettirmeye devam edecek ve sözlerime slogan haline gelen cümlem ile bitirmek istiyorum. “Yaşasın Tiyatro, Var Olsun Avukatlar”
Adana Barosu Tiyatro Topluluğunun sahnelediği Karar Kimin adlı oyunda; Av. Açelya Açık , Av. Altuğ Polat , Av. Dilek Nur Bal Donma , Av. Duygu Özyaman , Av. Fatih Aslan, Av. İsmail Oray Ayhan , Av. Merve Oktay , Av. Mustafa Onur Kutlay , Av. Nazlı Eylem Özen , Av. Özgür Barış Telli , Av. Seda Ertan , Av. Sibel Öner , Av. Tolga Kaan Pataz , Av. Yılmaz Yurtturu rol aldılar.



YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°