BUGÜNE KADAR NEDEN UYGULANMADI?
Manşet Haber 22.01.2018 13:21:42 0

BUGÜNE KADAR NEDEN UYGULANMADI?

BUGÜNE KADAR NEDEN UYGULANMADI?

Adana Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki 5 caddeyi tek yön yaptı. Küçüksaat bölgesi 5 şeritten geçiş vermeye başladı.
Başkan Hüseyin Sözlü kent içi trafik akışını rahatlatan projeleri hayata geçirildiğini açıkladı.Adana Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki 5 caddeyi ‘tek yön’ olarak düzenleyerek, sıkışıklığa büyük oranda rahatlama getirdiğini kamuoyu ile paylaştı. Büyükşehir Belediyesi, Hafta sonundan itibaren Abidinpaşa, Kızılay, Ali Münif Yeğenağa, İnönü ve Sefa Özler caddelerinde trafik akışının tek yönde geçiş vermesi, Küçüksaat ve 5 Ocak Meydanı bölgesindeki düğümü çözdüğünü de duyurdu.[caption id='attachment_87474' align='aligncenter' width='660'] DCIM100MEDIADJI_0041.JPG[/caption]
Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi, çarşı merkezindeki trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmak amacıyla çalışmalar yapıp, alternatifli yön planlamalarını toplu taşıma esnafı, sivil toplum örgütleri temsilcileri, işyeri sahipleri ve vatandaşların görüşlerini alarak şekillendirdi. Diyalog zemininde ortaya çıkan tek yön planlaması geçen hafta yapılan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında ele alındı. Adana Büyükşehir Belediyesi, Garnizon Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Ulaştırma 5. Bölge Müdürlüğü, TCDD 6. Bölge Müdürlüğü, Taksici, Kamyoncu ve Nakliyeciler Odası temsilcilerinden oluşan UKOME heyeti, kent merkezindeki 5 caddenin tek yön yapılmasını kararlaştırdı.
TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA YENİ GÜZERGAH
UKOME kararına göre, 21 Ocak Pazar gününden itibaren Abidinpaşa, Kızılay, Ali Münif Yeğenağa, İnönü ve Sefa Özler caddelerin tek yönde geçiş vermeye başladı. Toplu taşıma araçları İnönü, Abidinpaşa, Kızılay ve Sefa Özler caddelerini kullanmaya devam ederken, Cemal Gürsel ve Çakmak caddeleri belediye otobüsü, özel halk otobüsü ve dolmuş geçişine kapatıldı.
KÜÇÜKSAAT BÖLGESİ 5 ŞERİTLİ YOL OLDU
Adana Büyükşehir Belediyesi ekipleri, tek yön kararının ardından Küçüksaat bölgesinde refüjleri kaldırıp, ortaya çıkan alanı asfalt kapladı. Böylece Ali Münif Yeğenağa Caddesi’nin 5 Ocak Meydanı’na kadar uzanan bölümü 5 şeritli yol haline getirildi. Küçüksaat’ten Taşköprü yönüne işlemeye başlayan Abidinpaşa Caddesi’nde ise duraklar yeniden oluşturuldu. Tek yön uygulamasına paralel olarak 5 Ocak Meydanı da tüm taşıtların “U” dönüşüne kapatıldı.


YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

31° / 16.7°