ÇÜ
Manşet Haber 24.09.2018 20:08:16 0

ÇÜ'DE 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

ÇÜ'DE 2018-2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılına başlandı. Lisans ve Ön Lisans kayıtları tamamlanırken ek kontenjan ve yatay geçiş yerleştirmeleri devam ediyor.

ÇÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından yapılan açıklamada üniversite tercihi yaparak Çukurova Üniversitesi’ne kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenci sayısının 8.851 olduğu, lisans ve ön lisans programlarına ise 7.993 öğrencinin kayıt yaptırdığı bildirildi.

Açıklamada; Adana Meslek Yüksekokulu’na 1352, Aladağ Meslek Yüksekokuluna 89, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokuluna 53, Ceyhan Meslek Yüksekokuluna 537, Ceyhan Mühendislik Fakültesine 43, Ceyhan Veteriner Fakültesine 62, Diş Hekimliği Fakültesine 92, Eczacılık Fakültesine 61, Eğitim Fakültesine 612, Fen Edebiyat Fakültesine 430, Güzel Sanatlar Fakültesine 31, Hukuk Fakültesine 203, İktisadi İdari Birimler Fakültesine 748, İlahiyat Fakültesine 298, İletişim Fakültesine 144, İmamoğlu Meslek Yüksekokuluna 61, Kozan MYO 258, Kozan İşletme Fakültesine 27, Karaisalı Meslek Yüksekokuluna 239, Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokuluna 4, Mühendislik Fakültesine 802, Mimarlık Fakültesine 191, Pozantı Meslek Yüksekokuluna 36, Sağlık Bilimleri Fakültesine 259, Yumurtalık MYO 96, Abdi Sütçü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna 743, Su Ürünleri Fakültesine 3, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokuluna 136, Tıp Fakültesine 282, Ziraat Fakültesine 311 öğrencinin 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılında Çukurova Üniversitesi’ne kayıt yaptırdığı bildirildi.

MYO’lara 3.547 Öğrenci Kayıt Yaptırmaya Hak Kazandı.
Açıklanan rakamlara göre Meslek Yüksekokullarına toplamda 3.547 öğrenci kayıt hakkı kazanırken en çok tercih edilen Meslek Yüksekokulu Adana Meslek Yüksekokulu olurken, 2. sırada Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 3. sırada ise Ceyhan Meslek Yüksekokulu yer aldı. Yüksekokul sırlamasında ise en fazla tercih edilen Yüksekokul Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olurken Karataş Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu ise 2. sırada bulunuyor.

En Çok Tercih Edilen Fakülte Mühendislik Fakültesi Oldu.
Fakülte sıralamasında ise en çok tercih edilen fakülte ise Mühendislik Fakültesine oldu. Fakülte sırlamasında ikinci İktisadi İdari Birimler Fakültesi, 3. sırada Eğitim Fakültesi yer alırken sıralama Fen Edebiyat Fakültesi, Ziraat Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, İletişim Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Ceyhan Veteriner Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Ceyhan Mühendislik Fakültesi,
Güzel Sanatlar Fakültesi, Kozan İşletme Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi oldu.
ÇÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, özel Yetenek ve ek kontenjan yerleştirmelerinin ardından öğrenci sayısının artacağını belirtti.



YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

30.8° / 18.5°