DRONELER BAYRAMDA TRAFİK DENETİMİNDE
Manşet Haber 25.06.2017 09:09:39 0

DRONELER BAYRAMDA TRAFİK DENETİMİNDE

DRONELER BAYRAMDA TRAFİK DENETİMİNDE

Adana Emniyet Müdürlüğü, bayram süresince artan trafik yoğunluğuna karşı bir dizi önlem alındığını açıkladı, vatandaşların da trafik kurallarına uyması gereken kuralları anımsattı.
Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nden bayram önlemleri ile ilgili yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Trafik kazaları ülkemizin en önemli sorunlarından birisini oluşturmaktadır. Özellikle uzun tatil sürelerinin olduğu bayramlarda vatandaşlarımız yakınlarını ziyaret etme, hasret giderme amacıyla daha çok seyahat etmektedirler. Alınan tüm trafik tedbirlerine rağmen yol kullanıcılarının trafik kurallarına yeterince uymamaları nedeniyle bayram tatillerinde her yıl binlerce vatandaşımız yaralanmakta, yüzlerce vatandaşımız da maalesef hayatını kaybetmektedir. Her yıl yaşanan bu olumsuz tablonun ortadan kaldırılması, vatandaşlarımızın gidecekleri yerlere güvenle ulaşabilmeleri için trafik kurallarına azami ölçüde uymaları gerekmektedir.
Emniyet Müdürlüğümüzce yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle yol kullanıcılarının güvenle seyahat etmelerini sağlamak amacıyla, şehir içi ve şehirlerarası yollarda gerekli güvenlik tedbirlerinin yanı sıra ek tedbirler de alınmış, bu tedbirler etkin ve eksiksiz olarak bayram süresince uygulanacaktır.
DRONE İLE HAVADAN TRAFİK DENETİMİ
Alınan trafik tedbirleri kapsamında, şehir içi ve şehirlerarası yollarda helikopter ve drone ile havadan trafik denetimleri yapılarak olası kural ihlalleri, trafik kazaları ile araç yoğunluğu nedeniyle ulaşımın aksadığı yollara anında müdahale edilecektir.drone-denetim
Alınan trafik tedbirlerin yanı sıra yol kullanıcılarının da trafik kazalarından korunmaları ve güven içinde seyahat etmeleri için gerekli tedbirlerini almaları ve trafik kurallarına eksiksiz uymaları son derece önemlidir.
Bu amaçla; yola çıkmadan önce mutlaka araçların gerekli bakım ve onarımları yaptırılmalı, özellikle araçlarda bulunan lastikler 3 mm diş derinliğinin altına düşmüş ise değiştirilmelidir.
Yollarda araç yoğunluğunun fazla olacağı dikkate alınarak, yola çıkmadan önce sürücünün dinlenmesi uykusuz ve yorgun araç kullanmaması gerekmektedir.
Uzun seyahat sürelerinde yol üzerinde bulunan dinlenme tesislerinde ya da petrol istasyonlarında araçtan inerek en az 30 dakika dinlenilmelidir.
HIZ SINIRINA UYUN
Şehir içi ve şehirlerarası yollarda izin verilen hız sınırlarına uyulmalı, aşırı hızdan kaçınılmalıdır. Önemli olan sevdiklerimize erken ulaşmak değil güven içinde ulaşmaktır. Örneğin otomobiller için izin verilen şehir içi yollarda 50 km, şehirlerarası iki yönlü yollarda 90 km, bölünmüş yollarda 110 km ve otoyollarda 120 km hız sınırına mutlaka uyulması gerekmektedir.
Seyir halinde araçlar arasında en az hızın yarısı kadar metre takip mesafesi bırakılmalı, olumsuz hava ve yol koşullarında bu mesafe iki katına çıkarılmalıdır. Kol ve grup halinde seyreden araç sürücüleri ise diğer araçların güvenle girip çıkabileceği mesafede takip mesafesi bırakmalıdır.
Üzücü trafik kazalarına meydan vermemek için hatalı sollama yapılmamalı, sollama kurallarına eksiksiz uyulmalıdır. Görüşün ve yol durumunun uygun olmadığı yerlerde kesinlikle sollama yapılmamalıdır.
Sürücülerimiz alkollü iken kesinlikle araç kullanmamalıdır. Alkolün sürücü üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle trafik kazası ihtimalini önemli ölçüde artırmaktadır.
Emniyet kemeri her mesafede ve şartta araç içerisinde bulunan sürücü ve yolcular tarafından mutlaka takılmalıdır. Emniyet kemeri, trafik kazalarında ölüm ve yaralanmaları %40 oranında azaltmaktadır.
Araç kullanırken sürücülerimizin cep telefonu kullanmamaları gerekmektedir. Cep telefonunun kulaklıkla kullanılması cep telefonunun olumsuz etkilerini azaltmaktadır. Görüşmeler, araçta bulunan yolcular tarafından yapılmalı, zorunlu hallerde araçlar güvenli yerlerde durdurularak görüşmeler yapılmalıdır.
Gece yolculuklarında ışık donanımları eksiksiz olmalı ve ışıkları kullanma kurallarına tam olarak uyulmalıdır.
Şehirlerarası yollarda sürücülerimizin mecbur kalmadıkça karayolu üzerinde duraklamamaları, durmak zorunda kalındığında ise araçlarını bankete almaları ve gerekirse en az 150 metreden görülebilecek şekilde işaretlemeleri gerekmektedir.
Kavşaklara yaklaşırken hız azaltılmalı, dönüş yapılacak şeride şehir içinde en az 30 metre, şehirlerarası yollarda en az 150 metre önceden girilmelidir.
Yollarda bulunan işaret ve levhalara mutlaka uyulmalıdır.
Özellikle şehir içi yollarda yaya trafiği artacağından yayalara karşı daha fazla duyarlı olunmalı, yayalar da trafik kurallarına mutlaka uymalıdır.
Acil durumlarda, 112 Acil Yardım, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma telefonları aracılığı ile yardım istenmelidir.
Şehir içi ve şehirlerarası yolculuklarda zorunlu olmadıkça toplu taşıma araçları kullanılmalıdır.”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

24.8° / 13.8°