ADANA BAROSU’NDA STAJ EĞİTİMİ
HABERLER 13.06.2023 09:27:07 0

ADANA BAROSU’NDA STAJ EĞİTİMİ

ADANA BAROSU’NDA STAJ EĞİTİMİ






Adana Barosu’na kayıtlı stajyer avukatlara yönelik düzenlenen 2022-2023 Staj Eğitim Programı tamamlandı.





Baro Avukatlar Salonu’nda gerçekleşen törende  konuşan Baro Başkanı Semih Gökayaz, çok yoğun geçen dönem boyunca stajyer avukatların avukatlık mesleğine hazırlanması konusunda çaba sarf eden, özen gösteren ve bu süreçte emek veren, katkı sunan eğitim programlarında bilgi ve deneyimlerini paylaşan meslektaşlarına teşekkür etti. Gökayaz, şunları söyledi:





“Hem mesleğimiz hem ülkemiz birçok açıdan zor zamanlardan geçiyor. Pandemi, deprem ve ekonomik kriz derken ülke yangın yerine dönmüş vaziyette.





Ülkemizde, yargı bağımsızlığından bahsetmeye olanak olamayan zamanlardayız. Bunların yanında avukat sayısı artışında ciddi bir plansızlık var. Ve bu konuda tedbir alma konusunda hiçbir çaba gözlenmiyor. Dolayısıyla mesleğe yeni başlayan arkadaşlarımın işlerinin hiç de kolay olmadığı açık. Bu zorluklara karşı başarıyı yakalamak mesleğin başlangıcında hedefimizi net olarak belirlemeli ve bu hedefe ulaşmak yapılması gerekenleri planlarımız lazım. Planlayalım ki vakit kaybetmeyelim, planlayalım ki serbest meslek olan avukatlık mesleğinde kendi iç disiplinimizi sağlayıp başarıyı yakalayalım.





Zihninizin bir köşesinde uzmanlaşmak istediğiniz bir alan mutlaka olsun. O alanla ilgili kendinize yatırım yapın, geliştirin.





Avukatlık mesleği, üstlendiği işi meslek heyecanıyla takip etmeyi ve başarıyla sonuçlandırmayı gerektiriyor. Avukatlık mesleği aynı zamanda insanlarla iyi iletişimi, cesur ve çalışkan olmayı gerektirir.





Eğer bu özelliklere sahipseniz hiç korkmayın! Avukatlık mesleğinde ısrar edin. Her daim önceliğiniz mesleğimizin saygınlığı olsun.





Meslekte öyle bir anda değil, merdivenleri çıkar gibi emin adımlarla yükselin.” 



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.6° / 15.6°