ADANA KURTULUŞ YARI MARATONUNA REKOR KATILIM
Manşet Haber 7.01.2024 15:21:11 0

ADANA KURTULUŞ YARI MARATONUNA REKOR KATILIM

ADANA KURTULUŞ YARI MARATONUNA REKOR KATILIM

Adana Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Atletizm Federasyonu’nca düzenlenen Uluslararası 14. Adana Kurtuluş Yarı Maratonu (21K), 10K, Çocuk Koşusu ve Halk Koşusu yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, 10K’da 1569, 21K’da 1115 sporcu yarışırken, Halk Koşusu’na ise 2 bin civarında katılım gerçekleşti. Çocuk Koşusu ile birlikte toplamda 5 bin 34 yarışmacının katıldığı koşularda; milli sporcuların yanı sıra; yaş almış sporcular, çocuklarıyla, hatta bebekleriyle yarışa katılan aileler, çeşitli kurum ve kuruluşların atletizm takımlarında koşan sporcular yer aldı. Yarışmaları, Türkiye’yi uzun yıllar uluslararası yarışmalarda temsil eden milli atletler, koşucular izledi. Koşuya Türkiye’deki depremzedelere destek veren Fransız Aktivist Claude Cazes de katıldı.



HEDEF 2024’TE 450 BİN İNSANI KOŞTURMAK

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, 2024 yılı içinde 450 bin insanı koşturmayı hedeflediklerini belirterek,  hep birlikte bu hedefe ulaşacaklarına inandığını söyledi.

2024’ün dünyadaki ve Türkiye’deki ilk yarışı olarak lanse edilen koşuların başlangıcında düzenlenen törende konuşan ABB Başkanı Zeydan Karalar “Kültürün, tarihin, enfes lezzetlerin, güzel havanın kenti, tabii ki sıcak kanlı insanların kenti Adana’ya hoş geldiniz. Yılın ilk yarışı olan ve 14’üncüsünü düzenlediğimiz yarışmamıza katılım sayısı her yıl katlanarak artıyor” dedi.



SONUÇLAR:

10K YARIŞMA SONUÇLARI:

ERKEKLER: 1. İBRAHİM KARATEKER, 2. YAVUZ AĞRALI, 3. SELİM SEVEN

KADINLAR: 1. ŞEVVAL ÖZDOĞAN, 2.EZGİ KAYA, 3. BERFİN KAYA

21K YARIŞMA SONUÇLARI:

ERKEKLER:1. JAMES KİPKOGEİ KİPKOECH, 2.LABAN KİPKEMBOİ, 3. ERSİN TEKAL

KADINLAR: RUTH JEBET, 2. DERYA KUNUR, 3. SABAH ES SEQALLY

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°