ADANA TABİP ODASINDA YENİ YÖNETİM
SAĞLIK 29.04.2024 22:59:00 0

ADANA TABİP ODASINDA YENİ YÖNETİM

Etkin Demokrat Hekimler Gurubu ve Kırmızı Çizgi Hekimler Gurubu adaylarının yarıştığı Adana Tabip Odası 2024-2026 Dönemi Genel Kurul ve seçimi sonuçlandı.

Etkin Demokrat Hekimler Gurubu ve Kırmızı Çizgi Hekimler Gurubu adaylarının yarıştığı Adana Tabip Odası 2024-2026 Dönemi Genel Kurul ve seçimi sonuçlandı.

Divan Başkanlığını Dr. Ergün Vijdan’ın Yardımcılığını Dr. Naciye Özeren ve Dr. Semra Günaştı’nın yaptığı genel kurul’da konuşan Dr. Ahmet Suntur, sağlık alanında çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olduklarını belirterek, “ Bu sorunlar ülkemizin siyasal ve ekonomik sorunlarından bağımsız değil. Sağlık alanında hem mesleki zorluklar yaşarken hem de vatandaşlarımız ciddi sağlık sorunları yaşamaktadır. Sağlıklı bir toplum ancak sağlıklı bir nesil ile mümkündür. Geçmişte olduğu gibi bundan sonrada meslektaşlarımızın ekonomik ve özlük hakları için, çalışma koşullarımızın iyileştirilmesi için, sağlıkta şiddete dur demek için, yeni bir malpraktis ve şiddet yasası için, beyin göçünü tersine çevirmek için sağlığın siyasetini yapacağız.” dedi.

ÖKTEN, “AFETLER DOĞAL DEĞİL, YAPAYDIR”

TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, gerek salgın  gerekse deprem sürecinde sahada olan var güçleriyle çalışan, en fazla ölen ve hastalanan meslek grubunun hekimler olduğuna dikkat çekerek, “Doğayı bu kadar tahrip ettiğimiz bir ortamda salgınlar, yangınlar, seller, maden faciaları artarak devam edecektir. Doğal afeti yönetemezseniz bu yapay felakete dönüşür. Yaşadıklarımız aslında doğal felaket değil, yapay felakettir.” diye konuştu.

YENİ YÖNETİM

Toplam 774 üyenin oy kullandığı seçim sonucunda yeni yönetim, “Dr. Özden Polatöz, Dr. Gökhan Alıcı, Dr. Hakan Şen, Dr. Hakan Güneş, Dr. Sedat Yeniocak, Dr. Ferat Erol ve Dr. Erhan Özeren” den oluştu.

“MESLEKTAŞLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ”

Yeni Yönetim Kurulu adına konuşan Psikiyatri Uzmanı Dr. Özden Polatöz, demokrasi şöleni niteliğinde bir seçim yaşadıklarını belirterek, “ Bu dönemde de her zaman hekimlerin yanında olacak, halkımızın sağlık haklarından ücretsiz ve eşit olarak yararlanması için mücadele edeceğiz. Daha çok sağlık politikaları üzerine söz söylesek de her zaman demokratik laik bir ülkede yaşamak için mücadele etmeye devam edeceğimizi belirtmek isterim. Sağlığın her alanında yaşadığımız şiddet ve şikayetlerin, tıp eğitimindeki aksaklıkların, emekli hekimlerin sıkıntılarının yakın tanığı olarak tüm bu can sıkıcı olayların düzeltilmesi yönünde arkadaşlarımla birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu anlamda bizlere oy veren vermeyen tüm meslektaşlarımızın her zaman yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Adana Tabip Odası Genel kuruluna CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, TTB 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu, TMMOB Adana İKK Sekreteri Kerem Şahin, Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, SES Eş Başkanı Belgin Işık ve hekimler katıldı.

 


Anahtar Kelimeler: ADANA TABİP ODASINDA YÖNETİM

YAZARLAR

28.5° / 16.5°