ADANA’DA ‘SAĞLIKLI BESLENME VE OBEZİTE’ EĞİTİMİ
21.02.2024 00:36:00 0

ADANA’DA ‘SAĞLIKLI BESLENME VE OBEZİTE’ EĞİTİMİ

Günümüzde obezite, çocukluk çağının en sık görülen kronik hastalıklardan biri olarak kabul ediliyor.

Günümüzde obezite, çocukluk çağının en sık görülen kronik hastalıklardan biri olarak kabul ediliyor.

Çocukluk çağı obezitesinin yetişkinlik obezitesine yol açtığı ve pek çok kronik hastalık için zemin oluşturduğu  belirtiliyor.

Adana İl Sağlık Müdürlüğü’den yapılan açıklamada, “Obezite ile mücadeleye çocukluk çağında başlamanın ne kadar önemli olduğu açıkça görülmektedir. Okul çağı dönemi; fizyolojik, psikolojik ve sosyal gelişimin hızlı olduğu, yaşam boyu devam edebilecek davranışların büyük ölçüde oluştuğu, çocukların bilgi almaya ve alışkanlık kazanmaya en uygun olduğu dönemdir. Bu dönem; çocuk ve gençlere sağlıklı beslenme ve yaşam biçimi alışkanlığının kazandırılması, sağlıklı yaşam bilincinin yerleştirilmesi ve yetişkinlik dönemi hastalıklarının önlenmesi açısından atılacak adımlar için temeldir. Toplumsal varlığımız açısından geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlığının korunması özel bir önem taşımaktadır.” ifadelerine yer verildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 2024 yılı Sağlık Takviminde Şubat ayı ‘’Sağlıklı Beslenme Tabağı Etkinliği’’olarak belirlendi. Bu kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Emine Sapmaz İlköğretim Okulu’nda 3. ve 4. sınıf öğrencilerine,  İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığına bağlı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Birimi personellerinden Diyetisyen Eda Buz ve Uzman Diyetisyen Mehmet Miktat Doğar tarafından ‘Sağlıklı Beslenme ve Obezite’ konularında 160 öğrenciye besin grupları ve sağlıklı yemek tabağının uygulamalı olarak anlatıldığı bir eğitim verildi.

 

 

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°