Barışık’a rakip çıktı: Bülent Öğrü
Manşet Haber 12.05.2014 20:59:53 0

Barışık’a rakip çıktı: Bülent Öğrü

Barışık’a rakip çıktı: Bülent Öğrü

bulent_ogruAdana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde hafta sonu yapılacak seçimlerde,  mevcut Başkan Kazım Barışık’a rakip çıktı. ESOB Yönetim Kurulu Üyeliği’nden istifa eden Bülent Öğrü Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na başkan adayı olduğunu açıkladı.  Birliğe kayıtlı 84 odadan gerekli desteği aldıklarını belirten Bülent Öğrü,  Başkan Kazım Barışık’ın artık dinlenmeye çekilmesi gerektiğini söyledi.

Seçimlere bir hafta kala adaylığını açıklayan Bülent Öğrü, Adana’ya iş yapmaya gelen müteşebbislerin Adana esnafından iş ve hizmet alması için büyük çaba sarf edeceklerini söyledi. Birliğe kayıtlı merkez il ve ilçede toplam 84 odanın bulunduğunu ve bu odaların büyük bir çoğunluğundan destek aldığını belirten Bülent Öğrü, hafta sonu yapılacak kongre sonrasında Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde yeni bir dönemin başlayacağını ifade etti.

Suriye olaylarından sonra bölgeyle ilgili esnafın sorunlarını dile getiren bir çalışma olmadığını kaydeden Bülent Öğrü, “Görev almamız halinde yoğun bir biçimde bu sorunu çözmek için çaba sarf edeceğiz. Bizim olmazsa olmazlarımızdan biri olan ‘Meslek Liseleri’ ile ilgili işveren ve çalışan arasındaki entegrasyonu sağlayacağız ve esnafımızın kalifiye eleman sorununu meslek liseleri ile birlikte çözeceğiz.” dedi.

Birlik olarak belediyelerle esnaf arasında entegrasyonu sağlayacak bir komisyon kuracaklarını belirten Bülent Öğrü, hiçbir odayı diğeriyle ötekileştirmeyen bir yapıya çevirmeyeceklerini kaydetti. Bülent Öğrü, “Odalar arası sportif ve kültürel etkinliklerin yapılması sağlanacak. Esnaflarımızın rahat koşullarda çalışabilmeleri için ve güzel bir Adana için TOKİ aracılığıyla Küçük veya Büyük Ölçekli Sanayi Sitelerinin yapılması için elimizden geleni yapacağız.” diye konuştu.

Çevre ilçelerde dağınık durumda bulunan odaları bir çatı altında toplamak için ilk etapta Ceyhan’da ve Kozan’da idari bina yapacaklarını belirten Öğrü, fuarlarda ise oda adına stant yerleri temin edeceklerini ve buralarda esnafın kendini tanıtacağını vurguladı. Öğrü, “Şuan Esnaf Odaları Birliği, ‘Kayıt İşleri’ ve ‘Tahsilatçılık’tan öteye gitmemiş ve esnafların yararına olan hiç bir çalışmaya imza atmamıştır.” dedi.

“BARIŞIK’IN DİNLENMESİ GEREKİYOR”

Bülent Öğrü yaptığı açıklamada ayrıca ESOB mevcut Başkanı Kazım Barışık’ın artık dinlenmeye çekilmesi gerektiğini söyledi. Bülent Öğrü, “Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık’ın artık dinlenmesi gerektiği herkesin ortak kanaatidir. Birlik Başkanının hizmetle ilgili heyecanı artık kalmamıştır. Birlik dışında bir çok yerde görev alması kendisini artık yormuştur. Dinlenmesi gerektiğini, genç heyecanların artık bu göreve gelmesi gerektiğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

“KAZANMAK İÇİN YETERLİ SAYIYA ULAŞTIK”

Aday olmadan önce diğer oda başkanları ile görüştüğünü ve ortak bir kanaate vardıklarını belirten Bülent Öğrü, “Odalarla yaptığımız istişareler kazanmak için yeter sayıya ulaştığımızı, bu sayıyı biraz daha arttırmak için kendimizi ifade etmek için son saate kadar çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°