Barışık
Manşet Haber 12.12.2014 09:30:14 0

Barışık'tan “Kayıt Dışı” Uyarısı

Barışık'tan “Kayıt Dışı” Uyarısı

Adana Taksici, Kamyoncu, Kamyonetçi, Nakliyeci ve Nakliyat Komisyoncuları Esnaf Odası (Başkanı Kazım Barışık, kayıt dışı ya da amacı dışında taşımacılık yaparak, haksız kazanç elde eden taşımacılara ağır para cezaları verileceğini bildirdi.

Barışık, devletine vergisini ödeyip, primini yatırarak görevini yapan Adana TKKNNEO Üyelerini de, yasal olmayan şekilde taşımacılık yaparak haksız kazanç elde edenlere karşı mücadele için, çevrelerinde gördükleri ya da bildikleri korsan taşımacıları, ilgili trafik ve zabıta birimlerine ya da ilgili esnaf odalarına bildirmelerini istedi.

Karayolları Trafik Kanunu’na göre, araçlarını amacı dışında kullananlar ile kullandıranların, 4 bin 362 lira para cezası ödemek zorunda kalacağını ve araçlarının 60 gün süreyle trafikten men edileceğini duyuran Barışık, kanuna yeni eklenen ek maddelerle bu cezaların daha artacağını da belirtti.

Barışık konuyla ilgili şunları söyledi:

“31.05.2012 tarihinde kabul edilen ve Korsan Yasası olarak bilinen 6321 sayılı kanunla eklenen üçüncü fıkra ile korsan olarak tabir edilen şehir içinde ticari amaçlı kayıt dışı yolcu taşımacılığı engellenerek, hem taşımacılık hizmetlerinin düzene sokulması hem de kurallara bağlı olarak yolcu taşımacılığı yapan esnafın haklarının korunması amaçlanmıştır.

Bu ek madde ile belediyeden izin veya ruhsat almaksızın, belediye sınırları dâhilinde ticari amaçlı yolcu taşıyan kişiye, araç sahibine ve bağlı bulunduğu durak, işyeri ve işletmelerin sorumlularına birinci fıkrada belirtildiği üzere, 60 gün süreyle araçları trafikten men edilirken, araç sahibine 2 bin 181 lira, trafik uygulamasında araç şoför tarafından kullanılıyorsa 2 bin 181 lira da ona yazılır.

Yani toplamda 4 bin 362 lira ceza yazılmış oluyor. İdari para cezası fiilin işlendiği tarihten itibaren bir yıl içinde tekrarı halinde ise 5 kat olarak uygulanacaktır. Bunlardan ayrı olarak da, araç her defasında 60 gün süreyle trafikten men edilecektir.

Bu durum dikkate alındığında, korsan taşımacılık yapanları, odamıza kayıt yaptırarak, kazançlarını yasal şekilde elde etmeye davet ediyorum. Odamıza kayıtlı olarak çalışan şoför ve araç sahibi esnaflarımızı da, amaçları dışında çalışarak hem haksız kazanç sağlamamaları, hem de cezaya maruz kalmamaları konusunda uyarıyorum. Ayrıca, odamız üyelerini, çevrelerinde bildikleri ya da gördükleri,  korsan taşımacıları, ilgili trafik ekiplerini, zabıta birimlerine ya da odamıza bildirmelerini önemli rica ediyorum”

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°