Baro’dan Kan Hastalıkları Konferansı
Manşet Haber 3.02.2016 11:29:28 0

Baro’dan Kan Hastalıkları Konferansı

Baro’dan Kan Hastalıkları Konferansı

Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Kan hastalıklarını halka tanıtmak, koruyucu önlemlerin ve tedbirlerin alınmasını sağlamak amacıyla “Kan Hastalıklarında Kök Hücre Naklinin Önemi, Akdeniz Anemisi, Orak Hücre Anemisi ve Lösemi” konularında konferans düzenleyeceklerini söyledi.

Av. Çıtırık, yaptığı yazılı açıklamada, şunları söyledi:

“Bu hastalığın önlenmesi için taramaların yapılması, halkımızın bu konuda bilinçlendirilmesi oldukça önem arz etmektedir. Bizler hukukçular olarak, adalet, hak arayışı, insan hakları, demokrasi konularında mücadele verirken, sağlık konusundaki bilinç düzeyi ve kültürel gelişiminde de önemli bir rol almalıyız. Bu anlamda Adana Barosu olarak bölgemizde yaygın olan bu hastalığın erken tanısı, tedavisi konularında meslektaşlarımızı, halkımızı bilgilenmesi ve hastalık öncesi önlemlerin alınması anlamında bu konferansı düzenleyeceğiz. Konferansımız 6 Şubat Cumartesi günü saat: 13.30’da Baro Tesisleri’nde yapılacaktır” dedi

Konferansa konuşmacı olarak; Prof. Dr. Yurdanur Kılınç (Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Hematoloji Onkoloji Bilim Dalı Başkanı), Prof. Dr. Atilla Tanyeli (Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Hematoloji Onkoloji Bilim Dalı Pediatrik KİT Merkezi Başkanı), Prof. Dr. Volkan Baltacı (Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Bilim Dalı), Prof.Dr. İbrahim Bayram (Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatrik Hematoloji Onkoloji Bilim Dalı Pediatrik KİT Merkezi Başkanı) katılacaktır.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

39.9° / 23.3°