CADDELER, KAVŞAKLAR, KAFELER DENETİMDE
HABERLER 2.02.2019 00:12:04 0

CADDELER, KAVŞAKLAR, KAFELER DENETİMDE

CADDELER, KAVŞAKLAR, KAFELER DENETİMDE






Adana Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri  çocukların korunmasına amacıyla caddelerde, kavşaklarda, trafik ışıklarında sürücülerin ve kendilerinin can güvenliğini tehlikeye atan dilenci, mendil satan, cam silen çocuklara yönelik denetimler gerçekleştirdi.









Adana
İl Emniyet Müdürlüğü Medya-Halkla İlişkiler ve Protokol Şube Müdürlüğü’nden bu
konuda yapılan açıklama şöyle:





“Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri uygulamada internet kafe, oyun salonları ve öğrencilerin zaman geçirdiği kafeleri de denetledi. Çocuklara yönelik yapılan denetimlerde cadde, kavşak ve trafik ışıklarında çalışan/çalıştırılan, korunmaya muhtaç, ihmal ve istismara maruz kalan çocukların ruhsal ve bedensel yönden gelişimleri olumsuz yönde etkilenmemeleri, çocuk ve gençlerin kendi can güvenliği ve sürücülerin can güvenliğini tehlikeye atmamaları amaçlandı.









Yapılan denetimler neticesinde; yaşı küçük dilenen veya Satıcılık yapan (71), idari işlem (Kabahatler kanunun 37. Maddesi) yapılan dilenen veya satıcılık yapan (35), zabıtaya teslim edilen yaşı büyük Suriyeli dilenen veya satıcılık yapan (23) toplamda (129) şahsa işlem yapılmış, bu şahıslardan (35) şahsa 5.355 TL idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca (48) İnternet Kafe, (98) Umuma Açık Mekan, (25) Oyun Salonu, (19) İddia ve Tekel Bayii toplamda (190) iş yeri denetlenmiş, (19) işyerine evrak eksikliği, yaşı küçük çocuk çalıştırma, yaşı küçük çocuk bulundurma veya sigara ve nargile içilmesine müsaade etme suçlarından işlem yapılmıştır. Uygulamada (1192) şahsın sorgusu yapılmış, yapılan sorgular neticesinde Aranan (1) şahıs yakalanarak gerekli yasal işlemler için Polis Merkezi Amirliğine teslim edilmiştir. “







Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32° / 18.5°