CELAL BAŞLANGIÇ VEFAT ETTİ.
YAŞAM 4.05.2024 11:44:00 0

CELAL BAŞLANGIÇ VEFAT ETTİ.

Cumhuriyet Gazetesi'nin 3 yıl Adana Güney İlleri Temsilcisi olarak görev yapan Celal Başlangıç, TGC'nin önceki dönem Onur Kurulu üyesiydi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve bir dönem Onur Kurulunda görev yapan Gazeteci Celal Başlangıç vefat etti.

Cumhuriyet Gazetesi’nde Adana’da 3 yıl Güney İlleri Bölge Temsilciliği görevinde de bulunan Celal Başlangıç’ın yayınlanmış kitapları da bulunuyor.

CELAL BAŞLANGIÇ KİMDİR?

1956 yılında İstanbul’da doğdu. Gazeteciliğe 1975’te Ege Ekspres gazetesinde başladı. 1981-1984 yılları arasında Cumhuriyet gazetesinde Adana Bölge Temsilciliği, İç Politika Servis Şefliği, Yazı İşleri Müdürlüğü görevlerini üstlendi.

Evrensel Gazetesi’nin kurucu genel yayın müdürü olan Celal Başlangıç, Radikal’in kurucuları arasında da yer aldı. Çok sayıda gazetecilik ödülü sahibi olan Başlangıç’ın Kanlı Bilmece, Hayatın Rengi Gökkuşağı, Hayata Söylenmiş Şarkılar, Korku Tapınağı, Trilye’den Yusufeli’ne Adatepe’den Derik’e Hayat Ağacıyla Yaşayanlar isimli kitapları bulunuyor.

Celal Başlangıç bir süredir Almanya’da tedavi görüyordu.

Gazeteci-Yazar Nazım Alpman, Celal Başlangıç’ın ölümü ile ilgili sosyal medya X hesabından paylaşımında, “Celal Başlangıç, bu ülkede yetişen en iyi gazeteciler arasında ön sıralarda yer alır. İnsan hakları gazeteciliği alanında ise birinci gelir. Celal acı olayları yazardı buna karşı son derece neşeli bir dost olarak her ortamda aranan kişiydi. Onunla, Afyon yollarından Ermenistan dağlarına, Anadolu'nun küçük kasabalarından Moskova'nın Kızıl Meydanına kadar pek çok yolculuğumuz oldu. Hepsi gazetecilik içindi. Ara sıra da özel günlerimiz oluyordu. Yukarıdaki fotoğraftaki gibi... Metin Göktepe'nin annesi Fadime Anamıza yaptığımız doğum günü gibi.. Celal çok izleyeceğimiz güzel bir insan olarak içimizde yaşayacak…” ifadelerine yer verdi.

 


Anahtar Kelimeler: CELAL BAŞLANGIÇ VEFAT .

YAZARLAR

28.9° / 18.9°