Çetin: CHP Öz Evladıyla Seçime Girecek
Manşet Haber 12.01.2014 23:35:31 0

Çetin: CHP Öz Evladıyla Seçime Girecek

Çetin: CHP Öz Evladıyla Seçime Girecek

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Av. Soner Çetin, “ithal aday” tartışmasına CHP Adana’da kendi öz evladıyla seçime girecektir” diyerek nokta koydu. Çetin, “En yakın adaya 100 bin oy fark atacağız” diye konuştu.

soner_cetin_Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Soner Çetin, halkın gözündeki siyasetçi profilinin genelde iyi olmadığını, gazeteciler için de benzer bir algının var olduğuna dikkat çekti. “Türkiye’de en fazla göz önünde olan iki kesim; siyasetçiler ve gazeteciler. İki kesime de arzu edilen düzeyde güven duyulmuyor. Siyasetçi yalan söylemekle, gazeteciler de doğruları yazamamakla eleştiriliyor. Yürekli, dürüst, kalemini satmayan gazeteciler ise çeşitli baskılarla karşılaşıyor. Bütün siyasetçiler ve gazeteciler için bir genelleme yapmak yanlış olur ama bu olumsuz algının değişmesi için yepyeni bir siyaset üslûbuyla dürüst gazetecilik anlayışına ihtiyaç var” diye konuştu.

CHP’YE OLAN İLGİNİN İŞARETİ

ÇGC ‘deki sohbette konuşan CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Soner Çetin, “ithal aday tartışması” ile ilgili olarak şunları söyledi:

Adana’da yaşayan herkes de biliyor ki sayın Aytaç Durak ve mevcut Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz sayın Zihni Aldırmaz CHP’den aday olabilmek için yoğun çaba gösteriyor, kulis faaliyeti yürütüyorlar. Ancak şuna kesin olarak inanıyorum ki bu isimlerin mevcut ve geçmiş durumları ile siyasi konumları, CHP’nin dokusuyla uyuşmaz. Adaylık hevesleri CHP’ye gösterdikleri teveccühün işaretidir ve memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak CHP bu seçime kendi öz evladıyla, adayıyla girecektir.

BİZE 2,5 AYLIK SÜRE YETER

Gazetecilerin, AKP ve MHP’nin adaylarının seçim çalışmalarını çoktan başlattıklarını belirterek yönelttikleri “CHP’nin adayı 2,5 ay içinde ne yapabilir ki?” şeklindeki soruya Soner Çetin şu yanıtı verdi:

Önemli bir ayrıntıyı hatırlatmakta yarar var. Ben Soner Çetin olarak ‘Aday adayıyım’ dediğimde 2012 yılının 2 Ağustosu idi. Aradan 18 ay geçmiş. Yani ben ve gönüllüler ordusuyla ekibimiz tam 18 aydır Adana’yı ve ilçelerini dolaşıyor ve halkımızla birebir görüşmeler yapıyoruz. Bazı ilçelere 3, hatta kimilerine 4 kez gittik. Bana ve ekibimize 2,5 aylık süre yeter de artar. Göreceksiniz Adana bayram yerine dönecek ve en yakın rakibimize 100 bin oy farkla seçimi alacağız.

soner_cetincgc

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32° / 18.5°