CUMHUR İTTİFAKININ ADANA’DA BÜYÜKŞEHİR ADAYINI AK PARTİ AÇIKLAYACAK
Manşet Haber 23.12.2023 01:02:58 0

CUMHUR İTTİFAKININ ADANA’DA BÜYÜKŞEHİR ADAYINI AK PARTİ AÇIKLAYACAK

CUMHUR İTTİFAKININ ADANA’DA BÜYÜKŞEHİR ADAYINI AK PARTİ AÇIKLAYACAK

Adana’da günlerdir tartışılan Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cumhur İttifakından hangi partiye verileceği konusuna yanıt bulundu. Açıklama MHP’den geldi ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığının Ak Parti’ye bırakıldığı açıklandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, 30 büyükşehirde, AK Parti ve MHP'nin ortak adayı destekleyeceğini açıkladı. Yıldız, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde; Mersin ve Manisa'da MHP'nin, aralarında Adana’nın da olduğu 28 ilde ise AK Parti'nin göstereceği adayın destekleneceğini ifade etti.

Bu açıklamadan sonra gözler Ak Parti’ye çevrildi. Ak Parti’de Adana’da aday belirleme çalışmalarının son aşamaya geldiği, ay sonuna kadar Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanabileceği ifade edildi.

AK PARTİ’DE ABB ADAY ADAYLARI

Ak Parti’de Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen isimler şöyle:

Fatih Mehmet Kocaispir(Yüreğir Belediye Başkanı), Fatma Güldemet Sarı( geçmiş dönem milletvekili-bakan), Tamer Dağlı(Geçmiş dönem milletvekili), Halil Nacar(Adana İl Sağlık Müdürü), Mustafa Yıldız, Abdullah Çalışkan(Geçmiş dönem Milletvekili), Hilmi Baysal(İş insanı), Vedat Gündoğan(Belediye Meclis üyesi), Abdullah Torun(Geçmiş dönem Milletvekili), Mustafa Akgedik(Aladağ Belediye Başkanı), Mahmut Çelikçan(Yüreğir geçmiş dönem Belediye Başkanı) Kulislerde Ak Parti’de  adı geçen isimler dışında bir başka ismin de olduğu ileri sürülüyor.

https://www.adanaulus.com/ak-parti-adanada-buyuksehir-adayini-ariyor/

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°