DSİ’DEN  CEYHAN’DA VERİMİ ARTIRACAK PROJELER
GÜNCEL 12.04.2024 21:27:00 0

DSİ’DEN CEYHAN’DA VERİMİ ARTIRACAK PROJELER

Adana’nın Ceyhan ilçesinde hayata geçirilmekte olan Tarla İçi Kapalı (Borulu) Drenaj ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projeleri kapsamında çalışmaların devam ettiğini açıklayan Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta;

Adana’nın Ceyhan ilçesinde hayata geçirilmekte olan Tarla İçi Kapalı (Borulu) Drenaj ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projeleri kapsamında çalışmaların devam ettiğini açıklayan Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “İnşa ettiğimiz depolama tesisleri ile çiftçilerimize sulama suyu sağlarken çiftçilerimizin bu suya rahatça ulaşmasını sağlayacak modern ve sürdürülebilir projeleri de hayata geçiriyoruz” dedi.

Genel Müdür Mehmet Akif Balta, yazılı açıklamasında şu görüşlere ye rverdi:

 “Adana Ceyhan Ovası 1. Kısım Tarla İçi Kapalı (Borulu) Drenaj ve TİGH Projesi kapsamında 33 mahallede toplam 318 bin 460 dekar alan, Adana Ceyhan Ovası 2. Kısım Tarla İçi Kapalı (Borulu) Drenaj ve TİGH Projesi kapsamında 28 mahallede toplam 288 bin 170 dekar alan ve Adana Ceyhan Ovası 3. Kısım Tarla İçi Kapalı (Borulu) Drenaj ve TİGH Projesi kapsamında 29 mahallede toplam 295 bin 930 dekar alanda tarım arazilerini daha verimli hale getirmek için çalışmalar başlamıştır.

Toplamda 90 farklı mahalledeki 902 bin 560 dekar arazinin faydalanacağı bu projeler kapsamında; tarla içi kapalı drenaj çalışmaları, açık drenaj kanalları ve diğer su yollarının temizlenmesi ve derinleştirilmesi, kavşut, menfez yapılarının yapılması, arazide kaba tesviye yapılması, lateral ve kollektor borularda yıkama (temizlik) ve onarım işleri vatandaşlarımızdan hiçbir ücret alınmaksızın gerçekleştirilecektir.

Projeler kapsamında öncelikli olarak 60 bin metre drenaj kanalı temizliği yapıldığını ifade eden DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “Çalışmaların tamamlanmasıyla; ekilemeyen arazilerinin ekilebilir duruma getirilerek ekonomiye kazandırılmasını, düşük verim alınarak üretim yapılan yerlerde ise %25’den %100’e kadar verim artışı sağlanmasını hedeflemekteyiz. Bu kapsamda aynı anda farklı noktalarda çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Toprağının kıymetini bilen, emeği ve alın teriyle milli ekonomimize güç veren tüm çiftçilerimize kolaylıklar diliyor, her zaman yanlarında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurguluyorum.” ifadelerini kullandı.


Anahtar Kelimeler: CEYHAN’ VERİMİ ARTIRACAK PROJELER

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

30.8° / 18.3°