“DSP Arayışlara Cevap Verecek Partidir”
Manşet Haber 21.12.2014 18:59:34 0

“DSP Arayışlara Cevap Verecek Partidir”

“DSP Arayışlara Cevap Verecek Partidir”

DSP Genel Başkanı Masum Türker,  yolsuzluğun arttığını ve yolsuzluğun yoksulluğun üreticisi olduğunu söyledi.

Seçim barajının kaldırılması gerektiğinin altını çizen Türker, DSP Adana İl Örgütünün Dostluk ve Dayanışma gecesinde yaptığı konuşmada,  “Anayasa Mahkemesi’ne DSP adına başvurumuzu yaptık. Barajla ilgili başvuru süreci bir günde doğmadı. Başvuru tarihimiz 12 Haziran’a kadar seçim kanunlarında değişiklik yapılmadığı için ve bundan sonra yapılacak değişikliklerin uygulanmayacağı için başvurumuz bu tarihten sonra yapılmıştır.” dedi.

Anayasa Mahkemesi’ndeki kararın seyrine göre gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gideceklerini belirten Türker, 'Dünyanın bütün ülkelerine eğer baraj düşürülmezse, bu barajla yapılacak seçim sonucunda oluşacak parlamentonun meşru olmayacağını ilan edeceğiz. Çünkü bu bir hak ihlalidir. Seçmenimiz öylesine çaresizliğe alıştırılmış ki öğretilmiş çaresizlik içinde bu sefer oyum boşa gitmesin diye kendi fikri ve kendi çizgisi olmamasına rağmen başka partiye de oy vermek zorunda kalıyor. Bu durum Türkiye’de temsili demokrasinin aksak olmasına neden oluyor. Öğretilmiş çaresizliğe, aksak demokrasiye çare bulmak için böyle bir tavır içinde olacağımızı

‘Yolsuzluk almış başını gidiyor’ diyen Türker, 'Yolsuzluk aslında yoksulluğun üreticisidir. İktidar; bir cemaatle tartışmasına bulduğu lakapla 'paralel' devlet anlayışıyla herkesi susturmaya çalışıyor. Yolsuzluğun yoksulluğa neden olduğunu geçtiğimiz hafta açıklanan bütçe rakamları açıkça göstermiştir. Oluşturulan cemaat, tarikat kavgaları, mezhep kavgaları ve etnik kavgalar Türkiye’nin yatay bölünmesine neden oluyor. Yatay bölünme farklı fikirde olan insanların bile bir araya gelmesini engelliyor ve bu gidişat bizi endişelendiriyor. Dünya kamuoyunda Türkiye olumsuz değerlendiriliyor. Bugün yurtdışına çıkan ve Türkiye Cumhuriyeti pasaportuna sahip olan insanlara yapılan muamele tıpkı 12 Eylül döneminde yapılan muameleye dönüşmeye başladı. Çok fazla sorgulanmaya başladı. Bu yapı ve bu anlayış maalesef Türkiye’yi çok büyük bir açmaza sokuyor.' dedi.

“AKP’DEN KURTULUŞU İÇİN BİR FIRSAT”

Türker, '2015 seçimlerinden sonra 2019'a kadar seçim yok. 2019'da Cumhurbaşkanlığı, milletvekilliği ve yerel yönetimler seçimi büyük olasılıkla birlikte yapılacak. Bu süreye kadar belirlenecek olan parlamento ya Türkiye'yi daha büyüyerek ve bizim ülkümüz olan ulusal birlik ve bütünlüğümüzü koruyarak varlığını devam ettirecek ya da Türkiye'yi farklı boyutlara götürmek isteyenlerin ve bugün Türkiye'yi yönetenlerin şimdiden herkesi yeni yapıya alıştırmak için 'Yeni Türkiye' demeye başladığı o farklı Türkiye'ye bizi götürecek. Bu nedenle 2015 seçimlerinde parlamentoda her renk ve her düşünce temsil edilmelidir. Barajları hep birlikte yıkmalıyız.” dedi.

DSP olarak Türkiye'nin yeni yapılanmasında kendilerine düşen bir görev olduğunu aktaran Türker, 'Ya Türkiye'nin var olması için mücadelemizi sürdüreceğiz ya da Türkiye'nin bu şekilde değişime uğramasına seyirci kalacağız.” dedi.

Türker, “Türkiye’nin gidişatından memnun olmayan, yeni bir soluk arayan sessiz çoğunluğun sesi Demokratik Sol Parti’dir. Türkiye’yi hak ettiği şekilde, dik durarak, omurgalı bir şekilde yönetecek yeni bir hükümete ihtiyaç var. DSP, iktidar olmuş ve ülkenin nasıl yönetilmesi gerektiği deneyimine sahiptir. DSP olarak vatandaşlarımızın beklentilerine ve ihtiyaçlarına cevap vereceğiz.” dedi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°