SİYASET 10.05.2024 09:33:00 0

"GÖZLERİ KÖR, KULAKLARI SAĞIR, DİLLERİ LAL OLMUŞ"

Ayhan Barut, işsizinden emeklisine herkesin AKP eliyle mağdur edildiğini vurguladı, ”Millet işsizlikten kırılıyor, birileri çoklu maaşlarla sefa sürüyor" dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye'de her 4 kişiden birinin işsiz olduğunu, on bin lira maaşla geçinmeye çalışan emeklilerin perişan edildiğini belirterek Meclis'te AKP iktidarına yüklendi. Saray ve çevresindekilerin çoklu maaşlarla sefa sürdüğünü bildiren Barut, "Yaşanan bu insanlık dramını görmezden gelenlerin vicdanı yok! Gözleri kör, kulakları sağır, dilleri lal olmuş olanlar halka mutlaka hesap verecek" dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) söz alarak ülkede 12 milyonu aşan işsiz sayısı ile rekor kırılduğını aktaran Ayhan Barut, "Maalesef güzel ülkemizde her 4 kişiden biri, üniversite mezunu her 3 gençten biri işsiz. Bu gerçeğe rağmen sırtını Saraya dayayanlar gününü gün ediyor, 5 maaşla sefa sürüyor. İşsizlerin yanında çalışan insanlarımız da feryat figan ediyor. Halkı açlık ve yoksulluğa mahkum edenler, işsizlik ordusunu büyütürken ne acıdır ki emeklilerimizi 10 bin lira maaşa, milyonlarca insanı asgari ücrete mahkum ediyor" diye konuştu.
"GÖZLERİ KÖR, KULAKLARI SAĞIR"
AKP iktidarının uyguladığı yanlış ekonomi politikalarıyla halkın adeta cehennem hayatı yaşadığını dile getiren Ayhan Barut, "Net olan şu ki, yüksek enflasyon ve fahiş zamlar maaşları eritmiş, geçimi imkansız hale çevirmiştir. Yaşanan bu insanlık dramını görmezden gelenlerin vicdanı yok! Gözleri kör, kulakları sağır, dilleri lal olmuş olanlar halka mutlaka hesap verecek. Tıpkı yerel seçimde olduğu gibi ilk genel seçimde de, sandıkta bu kötülüğün bedelini ödeyecekler!" şeklinde konuştu. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°