“Hüseyin Sözlü’yü size yedirmeyiz.”
Manşet Haber 10.03.2016 18:08:15 0

“Hüseyin Sözlü’yü size yedirmeyiz.”

“Hüseyin Sözlü’yü size yedirmeyiz.”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz., Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşmada, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yle ilgili verilen yurt dışına çıkış yasağının hukuki dayanağı olmadığını belirtti. Seyfettin Yılmaz, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanı’nı kimseye yedirmeyiz. Adanalılın iradesini kimseye yedirmeyiz” dedi.

seyfettin_yilmaz_meclis_kursusuAdanalının yaptığı seçimin hazmedilemediğini kaydeden Seyfettin Yılmaz, bu konuda Aytaç Durak döneminde ve günümüzde yaşananlara değindi.

Seyfettin Yılmaz, “2004 mahalli seçimlerinde, Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Aytaç Durak aday oldu ve seçildi. 5 yıl boyunca Aytaç Durak, Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından neredeyse göklere çıkarılacak şekilde, övgüye mazhar bir belediye başkanlığı yaptı. 2009 yılında Aytaç Durak, MHP’den belediye başkan adayı oldu. Sonuçların açıklanması neredeyse 1 ay sürdü. Seçimleri aldığı günden itibaren, AKP’nin yetkili ağızlarından, yandaş medya aracılığıyla, Aytaç Durak’la ilgili ‘Yolsuzluğun içine batmış bir belediye başkanıdır’ diye ifadeler, yazılar çıkmaya başladı. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, devlet adamlığı örneği vererek, bir ahlaki ölçütü ortaya koyarak, ‘Hakkında iddialar varsa, aklansın gelsin’ dedi. Adanalının oylarıyla seçilen Aytaç Durak, aradan 6 ay geçmeden, İçişleri Bakanlığı tarafından, soruşturmanın selameti açısından iki aylığına görevden alındı. Biz bekledik ki bu soruşturma bir an önce neticelenir, suçu varsa suçlu ilan edilir, suçu yoksa da Adanalının iradesinin karşılığı olarak görevine iade edilir. Bu süreç 4 buçuk yıl boyunca devam etti. 2014’te, 29 Mart’ta yapılan seçimlerin ertesi günü, 30 Mart sabahı, Aytaç Durak’la ilgili bir suç unsuru bulunamadığı için görevine iade edildi. Şimdi isminde adalet yazan Adalet ve Kalkınma Partisi’ne soruyorum. 5 yıl sizin belediye başkanlığınızı yapacak ve göklere çıkaracaksınız. Milliyetçi Hareket Partisi’nden seçildiğinde ise 4 buçuk yıl, Adanalının iradesine ipotek koyacak şekilde haksız yere görevden alacaksınız. Sonra da suçsuz bulup, yeni belediye başkanı seçildiği gün göreve iade edeceksiniz. Adanalının iradesinin hesabını kim verecek?” diye konuştu.

MUHALEFET SİNDİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR

2014 Mart ayında yapılan yerel seçimlerde de Milliyetçi Hareket Partisi’nin kazandığını hatırlatan Seyfettin Yılmaz, şöyle devam etti: “Bir önceki seçimlerde olduğu gibi Adana’da yine istediğiniz olmadı. Milliyetçi Hareket Partisi, 30 bin oy farkla Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazandı. 1 ay boyunca MHP’li belediye başkanının mazbatası verilmedi. Operasyon yapmak için sandık sandık gezdiler. Orada MHP’nin her ferdi, Adanalı oyuna sahip çıktı ve YSK seçilen adayın atamasını yaptı. Başkan, mazbatayı geç alabildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı seçilir seçilmez hakkında soruşturmalar olduğu söylendi. Her an görevden alınabileceği, tutuklanabileceği yönünde, başta havuz medyası olmak üzere bol bol haberler yapıldı. Sosyal medyada tutuklanma yapılacağına dair, tarih de verilerek dedikodular yapıldı. Sonuçta Adana Büyükşehir Belediye Başkanı’na, hakkındaki bir iddiadan dolayı yurt dışına çıkış yasağı konuluyor. Şunu açıkça söylüyorum; kim kul hakkı yemişse sonuna kadar bağazına dursun. Kim kamunun malını iç etmişse sonuna kadar boğazına dursun. Biz adaletin kul hakkını ve kamunun malını koruma noktasında gerçekleşmesini istiyoruz. Adaletin kararlarına boynumuz kıldan ince. Ama adaleti iktidarın sopası haline getirip, bunu muhalefeti sindirmeye yönelik bir duruma getirmişseniz buna karşı dik dururuz. Ülkücü bir belediye başkanını hiç kimseye yedirmeyiz. Adanalı’nın iradesini hiç kimseye yedirmeyiz” diye konuştu.

ÇİFTE STANDART VAR

Kadir Topbaş’la ilgili, Melih Gökçek’le ilgili iddialar da bulunduğunu ancak onlarla ilgili yurt dışı yasağı getirilmediğini açıklayan Yılmaz, şunları söyledi:  “Bariz hak ihlalleri var. Bunu da zamanın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dile getirmişti. Onlara yurt dışı yasağı koydunuz mu? Soruşturma açtınız mı? Yok! ‘Bizden olanlar her türlü suç işleme özgürlüğüne sahip, bizden değilseniz her türlü suçu size isnat ederiz’ diyorsanız olmaz. Bu işleri böyle geçiştiremezsiniz. Hakkında 1 buçuk katrilyonluk ihaleye fesat karıştırma ve görevini kötüye kullanma iddiası bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hakında yurt dışı yasağı koymayacaksanız, ama hakkında hala daha bir iddia ortaya konmamış, her hangi bir işlem yapılmamış Adana Büyükşehir Belediye Başkanı’na yurt dışı yasağı koyacaksınız. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı’nı seçen seçmeni, seçmen olarak kabul etmiyor musunuz? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı istediğini yapacak, onlara serbest. Ama Adana Büyükşehir Belediye Başkanı’yla ilgili bu algıyı oluşturacaksınız. ‘Nasıl olsa 5 yıl boyunca Adanalıların iradesini ipotek koyduk, yeniden koyarız’ diyeceksiniz. Buna izin vermeyeceğiz.”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°