İDA DALSER
DÜNYA 24.08.2019 18:06:59 0

İDA DALSER

İDA DALSER

Mussolini 20 yaşında İtalyan Sosyalist Partisi’nin gazetesi Avanti’nin editörü oldu.1.Dünya Savaşı patlak verince, partisiyle ters düştü. Çünkü Mussolini savaşa girme taraftarıydı ama parti ülkenin savaşın dışında kalmasını istiyordu

Bunun üzerine Mussolini Avanti’den istifa etti ve kendi gazetesi Il Popolo d’Italia’yı çıkarmak için planlar yapmaya başladı. Ama çok para gerekiyordu Milano’da güzellik salonu çalıştıran Ida Dalser isimli bir kadınla ilişki kurdu. Dalser salonunu ve mücevherlerini sattı; parayı Musollini’ye verdi. Evlendiler.

Bir süre sonra, Mussolini İda’yı terk etti ve başka bir kadınla evlendi. Kısa süre sonra da bir erkek çocuk dünyaya geldi: Benito Albino Mussolini.
1915’te İtalya savaşa girince, Mussolini orduya katıldı. Savaştan sonra da Tanrı Mussolini’ye, “Yürü ya kulum,” dedi. O da yürüdü.
Mussolini, eşi Rachele ve çocukları ile ideal Faşist aile fotoğrafları verirken, Ida da Mussolini’nin eski karısı olduğunu, Benito Albino’nun kendi oğlu olduğunu yüksek sesle anlatmaya başladı. Ayrıca bir iddiası daha vardı: Mussolini İtalya’yı savaşa sokmak için lobi faaliyetlerinde bulunmak üzere, Fransız hükumetinden rüşvet almıştı.
Mussolini İda ve Benito Jr.’ı gözetim altında tuttu ve Faşist parti ajanlarını bu evliliğin kayıtlarını, doğum belgelerini, İda ve oğlunun kendisiyle bağlantısı olduğunu gösterebilecek her şeyi yok etmekle görevlendirdi.Ama elde bizzat Mussolini’nin imzaladığı, İda’yı karısı,Benito Jr’ı da oğlu olarak tanıdığını ve her ikisine de maddi destek sağlamayı taahhüt ettiğini gösteren, iki yeminli ifadenin de bulunduğu bazı belgeler vardı.
Ida hükümet yetkilileri ile görüşerek iddiasını sürdürdü ve tutuklandı tabi. Sonra da akıl hastanesinde kapatıldı Orada da nasılsa beyin kanamasından öldü.
Annesi ölünce, Benito Jr.Engellilerin yaşadığı bir eve konuldu.Henüz 11 yaşındaydı. 15 yaşına gelince bir polis memuruna evlatlık olarak verildi. Artık bir soyadı vardı.
Büyüdü üniversiteye gitti. 2. Dünya Savaşı’nda donanmaya katıldı. O da susmuyordu. Mussolini’nin oğlu olduğu iddiasından vazgeçmesi için defalarca uyarıldı.O da tutuklandı; akıl hastanesine kapatıldı ve 27 yaşında orada öldü.
Sebep olarak,elektrik tedavisi dediler; de savaşta öldüğünü söylediler.
Sıra O’nu tarihten silmeye gelmişti. Onu da, kimsesiz bir cenaze töreni yapıp, isimsiz bir mezara gömerek hallettiler.
VEL HASIL, ZOR GALİBA BU FAŞİST DİKTATÖRLERİN;
• EŞİ OLMAK.ÇOCUĞU OLMAK.AKRABASI OLMAK.ARKADAŞI OLMAK.
AYRICA; DİKTATÖRLERİN GIDASININ KAN VE GÖZYAŞI OLDUĞUNU BİLİYORUZ AMA…
• KENDİ ÜLKESİNİ SAVAŞA SOKMA KARŞILIĞINDA BAŞKA ÜLKEDEN RÜŞVET ALMAK İÇİN, NASIL BİR YARATIK OLMAK GEREK?

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

26.7° / 14.1°