KAMU ÇALIŞANLARINDAN MERSİN’DE MİTİNG
Manşet Haber 15.12.2019 19:08:16 0

KAMU ÇALIŞANLARINDAN MERSİN’DE MİTİNG

KAMU ÇALIŞANLARINDAN MERSİN’DE MİTİNG

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) 21 Aralık Cumartesi günü Mersin’de miting düzenlendiğini, zamlar ve bütçenin protesto edileceğini duyurdu.
Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Adana Şube Başkanı Muzaffer Yüksel KESK dönem sözcüsü olarak düzenlediği basın toplantısında, “Krizin faturasını bize yıkan emekten haktan yana olmayan bütçeye hayır diyoruz “ dedi.
Mersin Cumhuriyet Alanı Saat Kulesi önünde saat 14.00’te toplanılacağını mitingin Mersin eski Tevfik Sırrı Gür Stadyumunda saat 15’te yapılacağını ifade eden Yüksel, kamu çalışanları başta olmak üzere vatandaşları 21 Aralık 2019 tarihinde yapılacak Mersin Bölge Mitingine davet etti. KESK dönem sözcüsü Muzaffer Yüksel, açıklamasında şöyle dedi:
“Çok kazananlardan, holdinglerden şirketlerden, patronlardan vergi alamayan iktidar yükü bizlerin sizlerin sırtına yükleyerek daha fazla ezilmemize yol açıyor.
Bu günler de TBMM’de görüşmeleri devam eden 2020 bütçesin de yine bizim payımıza yoksulluk ve işsizlik gözüküyor.
İğneden ipliğe devam eden zam yağmuru eriyen maaşlarımız artan borçlarımız kapanan işyerleri hacizler toplu intiharlara kadar varan toplumsal çıkmazlara yol açıyor.
Gelir vergisinden tüketimde ödediğimiz KDV ve ÖTV ye kadar her adımda biden alınan vergilerin nereye kime harcanacağına ilişkin bie hiçbir söz hakkı tanınmıyor bütçe hakkımız yok sayılıyor artan vergi yükü kamu emekçilerini işçileri emeklileri e küçük esnafı daha fazla yoksulluğa yitiyor.
Kaynaklarımız eğitime sağlığa ulaşıma değil avunma ve güvenlik adı altında savaş harcamalarına aktarılıyor.
Yatmadığımız hastanenin geçmediğimiz köprülerin tünellerin yolların paraları ödediğimi vergilerden karşılanıyor.
2020 bütçesi daha önceki bütçeler gibi toplumsal eşitsizlikleri attıran bir bütçedir Kadınların ekonomik kaynaklara kamusal hizmetlere eğitime sağlığa ve sosyal koruma haklarına eşitsiz erişimi bir kez daha göz ardı edilmiştir.
İstihdam yok Vergi adaleti yok Emekliler gençler kadınlar yok kısacası sen yoksun, İşverene teşvik var şirketleri kurtarma var yandaş müteahhitlere kaynak var silah harcamaları var.
Bütçe hakkımızı, Vergi adaleti sağlanmasını, Kamu hizmetlerinin piyasalaştırılmasına son verilmesini herkese ücretsiz eşit nitelikli anadilin de ulaşılabilir kamu hizmeti sağlanmasını, temel tüketim maddelerin den alınan KDV’nin sınırlandırılmasını, Asgari ücretin vergi dışın da tutulmasını birinci vergi diliminin %15 ten %10 a düşürülerek yoksulluk sınırına kadar olan maaşların ücretlerin birinci vergi dilimin de sabitlenmesini, Emekçilerin sağlık eğitim gıda barınma giyim elektrik ısınma giderleri için ödediği vergilerin gelir vergisi matrahından mahsup edilmesini,toplumsal cinsiyet eşitliğinin temel alınmasını özelleştirme soygununa ve kamu hizmetlerinin piyasalaştırılmasına son verilmesini, KHK ile haksız ve hukuksuzca ihraç edilenlerin işlerine iade edilmesini, Emeklilikte yaş takılanların tüm haklarının verilmesini, Kıdem tazminatına dokunulmamasına işsizlik fonun dan yalnız işçilerin faydalanmasını, Savunmanın ve güvenliğin yolunun demokrasinin bütün kurum ve kuralları ile işletilmesin den adaletin tesis edilmesin den geçtiği gerçeğin den hareketle kaynaklarımızın barış ve demokrasi için kullanılmasını İSTİYORUZ Kamu hizmetlerinin tasfiye edilmesine güvencesizliğe insafsız vergi düzenine ve yoksullaşmaya karşı demokratik ve adil bir ülke için sizleri birlikte mücadeleye çağırıyoruz.”

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°