KAPALI KAPILAR ARDINDA DELEGE YAZIMINA SON
Manşet Haber 3.08.2017 18:55:50 0

KAPALI KAPILAR ARDINDA DELEGE YAZIMINA SON

KAPALI KAPILAR ARDINDA DELEGE YAZIMINA SON

CHP’DE DELEGELER SEÇİMLE BELİRLENECEK
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, kongre sürecinde kapalı kapılar ardından delege yazılamayacağını, üyelerin mahallerde kurulacak sandıklara oy vererek belirleneceğini açıkladı.
Yumurtalık’ta ilçe başkanları toplantısında konuşan İl Başkanı Ayhan Barut, geçtiğimiz hafta içinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdiği görüşmenin ayrıntılarını ilçe başkanları ile paylaştı. Barut, Kılıçdaroğlu’nun ‘hak, hukuk, adalet’ anlayışının kongre sürecinde parti içinde de istisnasız bir şekilde gözetilmesini istediğini kaydetti. Barut, “Gün kısır çekişme, kırgınlık, dargınlık, küslük günü değil; Türkiye'nin geleceği, çocuklarımızın yarınları için Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara taşıma noktasında birleşme, bütünleşme ve çalışma günüdür” dedi.ayhan_barut111
Barut, kongre sürecinde de tam demokrasiyi uygulamakta kararlı olduklarının altını çizdi. Çukurova İlçe Başkanlığı döneminde delege seçimlerinin sandık yoluyla seçilmesi için ilk adımı attığını hatırlatan Barut, “Çukurova’da başlattığımız bu uygulamayı bugün Adana geneline yayacak, parti içinde de demokrasinin tam anlamıyla tecelli etmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
“KAPALI KAPILAR ARDINDA DELEGE YAZILMAYACAK”
Parti içerisinde her aşamada sandığın konulmasından yana olan tavrı sürdüreceklerini dile getiren Barut, “Kapalı kapılar ardından delege yazma dönemi sona ermiştir. Bundan sonraki süreçte delegelerin tamamı sandıktan çıkacak. Mahallelerde partililer uzlaşıp tek bir liste çıkarsa bile o liste yine sandığa girip, partililerimizin oylarıyla onaylanacak. Böylece hem sandık ve uzlaşma kültürü yerleşecek, hem kamuoyu delege listesini bilecek hem de sandıktan çıkan sonuca herkes razı olacak” dedi.
“DEMOKRASİ ŞÖLENİ İSTİYORUZ”
Kongre sürecinin delege savaşına değil demokrasi şölenine dönüşmesini istediklerini ifade eden Barut, “Artık CHP’liler parti içi iktidarı değil, ülkede iktidarın önemini göz önünde bulundurarak bu süreci Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyan sürecin aktörü olmak istiyor. Bugün kişisel çıkarların bir önemi yoktur; ülkemizin, Cumhuriyetimizin ve çocuklarımızın geleceği için parti çıkarları çok daha önemlidir. Her alanda tam demokrasiyi hayata geçirip partililerin partinin gerçek sahibi olması için çalışacağız” diye konuştu.
CHP’de ülkenin için Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıma arzusu ve kararlılığı taşıyan herkese görev olduğunun altını çizen Barut, “Küçük olsun benim olsun değil, büyük olsun hepimizin olsun anlayışıyla CHP’yi büyütecek ve 2019’a kadar canla başla, hep birlikte yürüteceğimiz mücadeleyi yerelde ve genelde iktidarla taçlandıracağız” ifadelerini kullandı.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°