“KAPATTIRMAYIZ, KAPATTIRMAYACAĞIZ DA”
SİYASET 22.02.2024 12:55:00 0

“KAPATTIRMAYIZ, KAPATTIRMAYACAĞIZ DA”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük’ün silahlı saldırı öldürülmesi ile ilgili “Kapattırmayız kapattırmayacağız da.” dedi.

 

Sözcü TV’de Aslı Kurtuluş Mutlu Moderatörlüğü'nde Saygı Öztürk ve Deniz Zeyrek’in “Başkent Kulisleri” canlı yayınına katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Büyükşehir Belediyesine TMO’larla düzenlenen baskın ve Özel Kalem Müdürü Samet Güdük’ün öldürülmesiyle ilgili soruları da yanıtladı. Zeydan Karalar TOMA’lar eşliğinde gerçekleştirilen operasyon konusunda, “Belediye bir kamu kuruluşu.” diye konuştu.

 

ABB Başkanı Zeydan Karalar, Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük’ün öldürülmesi ile ilgili, “Cinayeti kapattırmayız, kapattırmayacağız da” diyerek şunları söyledi:

“Nedir mevzu, biraz ilginç. Akla hayale sığmayacak bir şey. Bizim iş aldığımız bir personel onlarca kez Samet’in yanına gelip çayını, kahvesini içmiş bir personelimiz. Yani sen nereden bileceksin?  Oturuyor çay içiyor.  Bir 20-25 dakika oturuyor. Hiç tartışma yok,  hiçbir şey yok. Sonra kusura bakma diyor, silahını çekiyor kardeşimizi katlediyor.

Şimdi bu katil, bu hani insan dışı mahlûk deyim. Ondan sonra telefonda birine,  yani bizim duyduklarımız İşte bunu vurdum diye. Tabi kolay sanki. Alacak verecek meselesiymiş gibi yansıdı. 

Evladımız, parçamız,  kardeşimiz hani akla hayale sığmayacak bir cinayete kurban gitti. Hemde o kadar olağanüstü iyi dürüst bir insan ki. Ailesi muhteşem yetiştirmiş kendisini böyle bir ilişkisinin olması imkânsız öyle bir şey olamaz. Kaldı ki o adamın bu parayı bulup vermesi imkansız. Şimdi olay bu kadar basitken bunun başına böyle yazması çok üzüntü verici.

Ben başsavcı ile gittim konuştum,  abisiyle gittim. Başsavcıya bunun böyle olmadığını anlatmaya çalıştım. Bu doğru bir şey değil, Bunun arkası var,  bunun önü var. Yani bir adamın bir ifadesine inanarak güvenerek. Bu buna inanır mı onu telefonla konuştuğum kişi tespit ederse, araştırılıyor. Şimdi ciddi bir araştırma var. 

Deniz Zeyrek’in  “Çok sansasyonel bir sorum olacak. Hedefsiz olabilir miydiniz”, Zeydan Karalar’ın yanıtı şöyle:

“Ya onu da bilmek mümkün değil. Olabilir de olmayabilir de. Bilmiyorum. Belki.”

 Hani bir aşırı derecede bir olay yaratmak için olabilir başka bir neden olabilir? Bilmiyorum ama Samet le alacak-verecek meselesi olması zaten mümkün değil. Şimdi bu böyle olmayınca o zaman yani niye adam “kusura bakma” deyip niye vuruyor?  Azmettirme tartışma olsa o o söylüyor orada, insan var biri gidiyor iki insan kalıyor onlarda bizim çalışanlarımız onlar bizi anlatıyorlar onların gözünün önünde oluyor hayatta bir çayını içiyor teşekkür ederim yok kusura bakma şimdi burada sizin aklınıza gelmez mi bununi alacak-verecek meselesiyle kapatılması  “Yapmak zorundayım” der gibi bir şey.

Mesela Türkçe konuşuyor.  “Ankara’ya gitti diyor” 

Ben olay anında Adana’daydım. Ben başka bir yerde çalışıyordum. 

Deniz Zeyrek:  Sizinle görüşmeyi talep etmiş olabilir mi?

Zeydan Karalar:  Sormadığını,  söylüyorlar. Ama tabi orada gizli bir şey yok. Benim orada olmadığımı öğrenmiş olabilir. 

Başsavcı gittik, soruşturmayı yapan savcıyla görüştük. Biz o işin peşini bırakmayız. Yani bu böyle olay çözüldü itiraf etti suçlu kendini kabul etti kapandı mevzu gibi bünyan öyle bir pozisyon var gibiydi ama biz olayın boyutunu anlatınca daha derinlemesine bir inceleme başlattı emniyetle savcılık umarım ve bekliyoruz ki çok daha ile çalış çünkü ablası yani tabi aile çok acılı acılız ben o kadar temiz yürekli bir insan ki bir de hani bu illerin kadrosu olabilecek bir çocuk artık biliyorsunuz ihsan yetişmiyorni içmiyor artık eğitim böyle düşünen sorgulayan ihtiyati falan bilmesi yetişmiyor liyâkatli bir netleşti yetişmiyor liyakat 20 sadakate bıraktım liyâkatli insan olsun diye kat insansın niye kat insan bir takım yerleri gelsin istemiyor bunu görüyoruz bu çok açık liyakat yerimiz sadakate bıraktı bu çok tehlikeli bir şey dosya Samet liyâkatli ve gerçekten bu ülke çok faydalı olacak görevinde bulabilirdi Allah’tan başka

[01:53, 22.02.2024] Onur Baskan 2: Orada ne var be ne oldu 15.001’de bir suçlu olabilir çok kötü niyetli olabilir ama şimdi tugbayla belediyenin basılması sorun değil yani o bize bir devlet duruşunuzu‘i evini bascaksınız tugbayla ne yapıyorsunuz Moda’ya geliyorsunuz oda bizim tahminimize göre hiçbişe almıyorsun Zehra tanıyorsunuz bir dinleme cihazını gidiyorsun ya siz bana gelin Zeydan KARALAR‘ı her taraf sizi arattırıyım her taraf saten dinleme cihazını benim belediyede eve gel biz öyle oldum düşünüyor benim belediyeden herhangi bir suç oluştuğunda ben gereğini yaparım zaten tabi direnecem kötü niyetli bir adam ben zaten buradan şimdi göreceğiz yani edeyim dinlemişler sanıyorum o o o‘i anlatır sanki normal bir şeymiş gibi bu normal değil ya değil mi sizce ben tabi soruşturma varsa başlatılmış bir soruşturma varsa bu tür tedbirler alınabilir ama hacı ben size bir şey söyliyim Çin tuvale basıyorsunuz bildiği geliyorsunuz hanfendinin odasına giriyorsunuz bir tek ebru kalmadan çıkıyorsun Nasıl yolundasınız sizin sizden bir değiştik etmiyorum aramaya ya bizim arkadaşlar orada tabi onlarınki çocuğusun Av Selma bir şey alındığını ondan alıyoruz sen başsavcı gittim dedim ki hani olayı küsmek istemiyorum ama yani yine söyliyim hani bir olayla ilgili adam öldürme yok bir şey yok hani ne olacak sonucu göreceğiz yani hani atabiliyordum. Onun doktoru çıkmayacağını ben sanıyorum ama diyelim ki çıktı önemli değil ama orada Dört gün tutuyorsunuz insanların piskolojisi bozulsun bir şey söylerler mi komşular mu diye ya devlet başlıyor Özel kalem müdürü duruyor siz 24 saat geçmeden adımı sorgulamadan yani bir insanınkanı tamamda istediğin zamani istiyorsunuz süre uzatımı istiyorsunuz tabi yani bir sorgulayın bakayım neymiş yani onu da biz bir Astronomi söyle (ih oldu peki başka mı tomalarla baskınlar yapıldı işte bazı kaç gibi bir personelin iki personel ile şu anda içeride tutuklu dört ya da beş kişi var Zoe olarak öğrendiğimize yani nedir ziyaretimiz sayın abi gel hukuka yansımış bir şeyle ilgili bir şey söylemek doğru değil artık sorgulayacak hukuk ne karar verecek bekliyoruz yani yanlış anlayacak bir şey yapma Hugo yönlendirmek yani bizim işimiz değil başkaları yapıyor işte biz hukuka saygılı olmaya devam ediyor tosun şimdi az önce dediniz

 

Adana Valiliği, Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük’ün öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklama şöyle:

“T.C.
ADANA VALİLİĞİ
İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü

 Büyükşehir Belediye Başkanı Özel Kalem Müdür Vekiline Yapılan Silahlı Saldırı Hakkında Basın Açıklaması

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Özel Kalem Müdür Vekili Samet Güdük, Adana Büyükşehir Belediyesi içerisinde uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır bir şekilde yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede ameliyata alınmıştır. 

Olayın alacak verecek meselesi yüzünden Adana-1980 doğumlu, Belediye Halk Ekmek çalışanı M. G. isimli şahıs tarafından gerçekleştirildiği tespit edilmiş, şüpheli şahıs suç aleti ile birlikte olay akabinde yakalanmıştır.

Söz konusu olayla ilgili çok yönlü olarak tahkikata başlanmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulu”


YAZARLAR

32.1° / 19.2°