KARALAR: KARATAŞ’TA ATIK SU DENİZE KARIŞMAYACAK
Manşet Haber 19.08.2022 12:38:39 0

KARALAR: KARATAŞ’TA ATIK SU DENİZE KARIŞMAYACAK

KARALAR: KARATAŞ’TA ATIK SU DENİZE KARIŞMAYACAK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, sahil ilçesi Karataş’ın en büyük sorunlarından biri olan arıtma tesisi sorununun çözdüğünü, ASKİ’nin yapımına 2021’de başladığı Karataş Atık Su Arıtma Tesisinin 1 yıl içinde tamamlanarak hizmete girdiğini açıkladı.
Bölgede temiz çevre için büyük önem taşıyan arıtma tesisinin faaliyete geçmesiyle, daha önce denize akan atık sular arıtılmaya başlandığını belirten Zeydan Karalar, böylece insan, deniz canlıları ve doğa için zararlı olan atık sorununun ortadan kalktığını ifade etti.
TURİZM AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Adana turizmi açısından büyük önem taşıyan Karataş ilçesinde, uzun yıllardır var olan su kirliliği ve koku problemine son vermek üzere, ASKİ ekipleri, dünyada bilinen en ileri biyolojik arıtma sistemlerinin kullanıldığı arıtma tesisini inşa etti.
Tamamlanan tesisi ziyaret ederek bilgi alan ve çalışmaları denetleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çıkış suyunun temizliğini kontrol etti. Yapılan arıtma işlemiyle birlikte tesisin çıkış suyunun zirai sulamada kullanılabilecek nitelikte olmasının sağlandığını kaydetti.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Karataş Atık Su Arıtma Tesisi tasarlanırken deşarj yerinin hassas bölge olması nedeniyle çıkış su kalitesinin yükseltilmesi amacıyla Membran Biyoreaktör Atık Su Arıtma Prosesi tercih edildi. 17 bin metreküp kapasiteyle hizmet veren tesiste aynı zamanda kimyasal koku giderim ünitesi de yer alıyor. “ ifadelerine yer verildi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°