Karnavalın Çiçekleri Erken Açtı
Manşet Haber 17.03.2016 14:49:43 0

Karnavalın Çiçekleri Erken Açtı

Karnavalın Çiçekleri Erken Açtı

Adana’da bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’nın sembolü narenciye çiçekleri açmaya başladı. Kent sokakları portakal çiçeği kokuyor.

portakal_cicegiTürkiye’nin ilk ve tek sokak karnavalı olan ”Nisan’da Adana’da – 4.Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı” için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Resmi açılışı 9 Nisan’da, aktivitelerin ise 6-10 Nisan tarihleri arasında düzenleneceği Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’na bu yıl da yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

Adana sokaklarını bir şölen havasına dönüştüren karnavalda, çok sayıda eğlenceli ve kültürel etkinlik düzenlenecek. 9 Nisan’daki Karnaval Korteji ise özel etkinlik gruplarının yine rengarenk kostümleriyle geçişine sahne olacak. Bunun yanında karnaval için Adana’ya gelecek çok sayıdaki ünlü sanatçı da şehir merkezinden başlayıp Merkez Park’ta sona erecek kortej yürüyüşü sırasında halkı selamlayacak. Geçtiğimiz yıl karnaval programında yer alan 188 etkinliği toplam 350 bin kişi yerinde izlemiş ve korteje 90 bine yakın kişi katılmıştı.

ERTELENİR Mİ?

karnaval_portakal_cicegi_adana_2015 (1)Son olarak Ankara’da 37 kişinin ölümü ile sonuçlanan bombalı terör eyleminden sonra Portakal Çiçeği karnavalının güvenlik nedeniyle bu yıl yapılamayabileceği ifade ediliyor. Bu konudaki son kararı Adana Valiliğinin vereceği de bildirildi. Karnaval ile ilgili hazırlıkların sürdüğü açıklanırken, ertelenip ertelenmeyeceği konusunda ise herhangi bir resmi açıklama yapılmadı.karnaval_portakal_cicegi_adana_2015 (4)

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

39.9° / 23.3°