KEREM ŞAHİN TMMOB ADANA İKK SEKRETERİ
GÜNDEM 28.03.2024 11:09:00 0

KEREM ŞAHİN TMMOB ADANA İKK SEKRETERİ

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreterliği görevini, Makine mühendisleri Odası Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Şahin devraldı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreterliği görevini, Makine mühendisleri Odası Adana Şube Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Şahin devraldı.

İKK Sekreteri olarak görev alan Ahmet Uncu’nun çalışma döneminin sonlanması üzerine; TMMOB’ye bağlı Odaların Adana Şube Başkanları ve İKK Temsilcilerinin ortak kararıyla görevi Kerem Şahin üstlendi.

Makine Mühendisleri Odası Adana Şube binasında gerçekleştirilen toplantıda, İKK Sekreterliği görevini devreden Ahmet Uncu; üç yıldır bu görevi onurla üstlendiğini belirterek; Kerem Şahin’in bu görevi layıkıyla yerine getireceğinden emin olduğunu ifade etti. Uncu; çalıştığı dönem boyunca TMMOB Adana İKK bileşenlerine gösterdikleri destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

İKK Sekreterliği görevini üstlenen Kerem Şahin; Ahmet Uncu’ya, TMMOB Adana İKK çalışmalarına ve Adana’ya katkısından dolayı teşekkür ederek,plaket takdim etti

Yüklendiği sorumluluğun, görevinin öneminin bilincinde olduğunu ifade eden Şahin; TMMOB’ye bağlı Odaların,Adana İKK çatısında yer alan temsilcilerine,kendisini bu görevelayık gördükleri için teşekkür ediyorum. TMMOB Adana İKK,Mühendis, Mimar, Şehir Plancısı üyelerimizinmesleki haklarına sahip çıkmayave Adana’daki sorunların çözümü doğrultusundaki çalışmalarına devam edecektir” dedi.

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu; Çevre Mühendisleri, ElektrikMühendisleri, GıdaMühendisleri, Harita ve KadastroMühendisleri, İnşaatMühendisleri, JeofizikMühendisleri, JeolojiMühendisleri, KimyaMühendisleri, MadenMühendisleri, MakineMühendisleri, Ziraat Mühendisleri, İç Mimarlar, Mimarlar, Peyzaj Mimarları ve Şehir Plancıları Odalarının Adana Şubeleri ile Bilgisayar Mühendisleri Odası Adana Temsilciliğinden belirlenen isimlerden oluşuyor. 

Bünyesinde yukarıda adı sayılan 16 Odanın Adana temsilcilerini barındıran TMMOB İl Koordinasyon Kurulunda;bilgi birikim ve araştırmalarını ortaklaştıracaklarını ifade eden Şahin; Adana’daki her soruna, alanlarının teknik bilgisiyle, önerilerini sunmaya devam ederek, Adana’nın daha yaşanır bir kent olması için gayret edeceklerin beyan etti.

Şahin,yeni döneme ilişkin çalışmaları hakkında şu görüşlere yer verdi:

“TMMOB’nin halkçı, toplumsal mücadele geleneği, çalışmalarımızda en önemli yol göstericimizdir. TMMOB Adana İKK olarak; emekten, halktan yana tutumumuzdan taviz vermeden çalışmaya; anti demokratik uygulamalara, insan hakları ihlallerine karşı çıkmaya devam edeceğiz. Kentimizde atılan her adımın takipçisi olacağımızı, sorunları dile getireceğimizi ve çözüm önerilerimizi sunacağımızı kamuoyuna duyururuz.”


Anahtar Kelimeler: KEREM ŞAHİN TMMOB ADANA SEKRETERİ

YAZARLAR

İfral TURGUT

BAHARI BEKLERKEN Hüseyin Öğretmen Artvin’e atanmıştı. Kendisini sevdirdi yeni tanıdıklara. Derin dostluklar kurdu. Ev sahibi ile de dost olmuştu. Hüseyin’i evladı gibi seven ev sahibi artık evlilik zamanının geldiğini söyleyerek onu Melahat ile tanıştırdı. İki genç birbirlerini beğendi ve evlenmeye karar verdiler. Hüseyin bu durumu ailesine bildirdi ama ailesi bu durumdan hiç memnun olmadı. Şiddetle karşı çıktılar. Çünkü kendilerinin de bir gelin adayı vardı. Tüm engelleme çabalarına rağmen Hüseyin Melahat ile evlendi. Uzun yıllar evli kaldılar ve iki çocukları oldu. Yaşananlar çeşitli problemler doğuruyor, problemler, beraberinde sağlık sorunlarını getiriyordu. Yıl, 1984. Bir gün kapı çalındı. Gelen kendisinden 12 yaş küçük, ama gençlik yıllarında birlikte futbol oynadıkları Sami Demirtuna idi. Sami yıllardır Almanya’da çalışıyordu. Orada meslek okuluna gitmiş, terapist olmuştu. Sami, “Nasılsın ağabey,” diye sorunca. Hüseyin, ona uzun uzun baktı… Bakışlarında hayata karşı duyduğu küskünlüğü, kırgınlığı ve tükenmişliği vardı. Cılız bir sesle, “Yorgunum dostum, yorgunum. Vefasız yıllara, vefasız yakınlarıma dargınım ,” dedi. Sami, Hüseyin’in elini tuttu, “Merak etme iyileşeceksin, yine tüm dostlar bir araya geleceğiz,” dedi. Sonra kalktı, kapıda veda ederken, Melahat Hanım, hastalığın adını söyledi: Kanser. Soğuk bir geceydi. Sami o gün yaşadıklarından çok etkilenmişti. Bir kağıt kalem aldı eline ve içini döktü kağıda. Şiir bittikten birkaç gün sonra, tekrar gitti arkadaşının yanına ve şiiri okudu. Hüseyin mutlu olmuştu. Sevindi, teşekkür etti. Daha sonra Sami şiiri, Selçuk Tekay’a verdi. Şiir aylar sonra şarkıya dönüştü. Sami bu sefer şarkıyı telefonda Hüseyin’e dinletmek istedi. Heyecanla çevirdi numaraları. Telefondaki ses buz gibiydi: “Hüseyin Beyi kaybettik.” Baharı beklerken ömrüm kış oldu Gözümde her zaman biraz yaş oldu En güzel duygular bana düş oldu Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık Tutmadı ellerim sıcak elleri Duymadım aşk denen tatlı sözleri Taşıdım gönlümde acı izleri Yorgunum dostlarım yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık İçimde ateşler söndü kül oldu Aşk bahçem kurudu sanki çöl oldu Yar bildim o bile bana el oldu Yorgunum dostlarım, yorgunum artık Vefasız yıllara dargınım artık. HÜSEYİN’E KENDİNİ ANLATAN ŞARKIYI DİNLEMEK KISMET OLMADI. • AMA SİZ O ŞARKIYI SÖYLERKEN VEYA DİNLERKEN HÜSEYİNİ ANARSINIZ HERHALDE.

31° / 16.7°