KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR’DAN DEPREMZEDELERE ZİYARET
Manşet Haber 2.03.2023 21:38:42 0

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR’DAN DEPREMZEDELERE ZİYARET

KKTC CUMHURBAŞKANI TATAR’DAN DEPREMZEDELERE ZİYARET






Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti  (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Vali Dr. Süleyman Elban, Adana Şehir Hastanesinde tedavi altında bulunan depremzede vatandaşlarımıza geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.





Depremzedelerin sağlık durumları hakkında doktorlardan bilgi alan Cumhurbaşkanı Tatar ile Vali Elban, depremzede vatandaşlarımızın odalarını dolaşarak geçmiş olsun dileklerini iletti.





Acılarının çok büyük olduğunu söyleyen KKTC Cumhurbaşkanı Tatar “Bu deprem felaketi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olarak yüreğimizi parçalamıştır. Biz de Adıyaman'da evlatlarımızı, yavrularımızı yitirdik. Adıyaman’daki turnuva sebebiyle voleybol takımımızdaki 24 çocuğumuz, aile ve öğretmenleriyle birlikte 35 kişi ile toplamda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı 50 kişi bu bölgelerde hayatlarını kaybetti. Ayrıca 1974 yılından sonra Hatay'dan ülkemize yerleşen çok sayıda vatandaşımızın akrabalarını kaybettik. Dolayısıyla tüm hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Sevenlerine, yakınlarına, milletimize tekrardan baş sağlığı diliyorum.' dedi.





Adana Şehir Hastanesi'nin ne kadar büyük hizmetler vermekte olduğunu gördüğünü dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, 'Hastalarımızı ziyaret ederken hastalarımızın memnuniyetini duydum. Adana Şehir Hastanesi örnek bir hastane, inşallah önümüzdeki yıllarda böyle hastaneler çoğalır. Burada gördüğümüz hizmet, binanın güvenliği ve tabi ki hem doktorlarımız hem de sağlık çalışanlarının fedakar çalışmaları, hastalarımızın da bin şükür böyle hizmet aldık demesi, çok güzel. Allah milletimizi korusun, Allah milletimize güç versin. Bu yaraları hep birlikte saralım ve bu acıları hiçbir zaman unutmayalım, unutulmazda. Hayat devam ediyor, yaraları sarıp normal hayata dönmemiz en büyük dileğimizdir.' şeklinde konuştu.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

39.9° / 23.3°