KOZAY: İŞİMİZ GÜCÜMÜZ ÇUKUROVA
SİYASET 11.03.2024 19:10:00 0

KOZAY: İŞİMİZ GÜCÜMÜZ ÇUKUROVA

CHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Emrah Kozay’ın projelerini açıkladığı toplantıya CHP’nin Halkla İlişkiler ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, ÇGC ve TSYD Başkanları da katıldı

CHP’nin Çukurova Belediye Başkan Adayı Emrah Kozay, projelerini açıkladı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Sosyal Tesisleri’nde basın mensuplarıyla bir araya gelen CHP Çukurova Belediye Başkan Adayı Emrah Kozay’ın toplantısına CHP’nin Halkla İlişkiler ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, Türkiye Spor Yazarları Derneği Başkanı (TSYD) Adana Şube Başkanı Engin Kanber, ÇGC yönetimi de katıldı.

Kozay’ın açıklaması şöyle dedi:

YÖNETİM ANLAYIŞIMIZ

“Kentte yaşayan vatandaşların yönetim sürecine etkin katılımının sağlandığı, daha nitelikli, sürdürülebilir, çoğunluk yararını gözeten, ihtiyaç odaklı hizmetlerin üretilip hayata geçirildiği, hiçbir ayrımcılığın olmadığı, hak, eşitlik ve adalet temelinde toplumsal barışı sağlayıp, refahı artırmayı, sürdürülebilir bir kalkınmayı sağlamayı temel alan, yenilikçi uygulamalarla kaynakları daha verimli kullanan bir anlayışla hizmet edeceğiz. 

HEDEFLERİMİZ

Temel hedefimiz Çukurova’yı daha çağdaş, daha yaşanabilir, çocukların sokaklarında sevinç çığlıkları attığı, çağı yakalayan, çağdaş yaşam alanlarına sahip, insanların huzurlu, mutlu, refah bir şekilde yaşadığı bir kent haline getirmek olacak. 

Her biri alanında uzman ekip arkadaşlarımızla birlikte kamu yararı ve sürdürülebilirlik esaslarına göre, hazırladığımız çok sayıda projemiz var. Bu projeleri süreç içerisinde halkımızla paylaşıp, onların desteğiyle uygulama aşamasına geçeceğiz. Projelerimizde başta kentteki üniversitelerimiz olmak üzere, kamu yararı için çalışan tüm sivil toplum ve demokratik kitle örgütleriyle işbirliği yapacağız. 

PROJELERİMİZDEN ÖRNEKLER

1 - DOĞAL AFETLERDE SINIFTA KALMAYACAĞIZ

6 Şubat 2023 tarihinde medyana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde Çukurova ilçemizde 11 bina çöktü, enkazı altında kalan 418 vatandaşımız yaşamını yitirdi. İlçemizdeki binaların 65’inin ağır, 414’ünün orta hasarlı olduğu tespit edildi.

Deprem dirençli bir Çukurova hedefi doğrultusunda ilçemizin doğal afet planını hazırlayıp, olası tüm doğal afetlere karşı gerekli hazırlıkları yapacağız. Ağır ve orta hasarlı binalardaki hak sahiplerine mağduriyetini azaltacak özel bir çalışmayı hayata geçireceğiz.  Dikey değil yatay mimariye dayalı bir kentleşme anlayışını hayata geçireceğiz. Doğal afetlerde sınıfta kalmayan bir Çukurova’yı inşa edeceğiz

*2 - KENTSEL DÖNÜŞÜM *

Projesi hazırlanan ancak aradan geçen uzun yıllara karşın bir türlü başlanamayan Belediyeevleri Kentsel Dönüşüm projesini hayata geçirebilmek için gerekli tüm girişimleri yapacağız. Halkımızın hak kaybı yaşamadan deprem dirençli, güvenli ve çağdaş konutlara kavuşmasının önündeki engelleri kaldırmak için merkezi yönetimle ve uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapmak ana hedeflerimizden biri olacak. Bu süreçte safımız her zaman halkımızdan yana olacak.

3 - YUVAMIZ ÇUKUROVA KREŞLERİ

Çukurova, çalışan kadınların yoğun olduğu bir ilçemiz. Kadınların iş yaşamına katılımının önündeki en önemli engel ise okul öncesi çağdaki çocuklarını düşük ücretler ödeyip, gönül rahatlığıyla emanet edebilecekleri kreş sayısının çok az olması. Çukurovalı kadınların iş yaşamına katılımlarını artırmak için belediye kreşlerimin sayısını hızla artıracağız. Mevcut kreşlerimizin koşullarını iyileştirip, eğitim kalitesinin de yükselteceğiz. Anneler işteyken, evlatları güvenli ve emin ellerde “Yuvamız Çukurova Kreşleri”nde geleceğe hazırlanacak. 

4 - ÇUKUROVA KÜLTÜR-SANAT MERKEZİ

Kültür-sanat kenti potansiyeli oldukça yüksek olmasına karşın Çukurova ilçemizin en önemli eksiliklerinden biri de bu tür etkinliklerinin yapılabileceği alanların yok denecek kadar az olması. Çukurova’yı sanatla ve sanatçıyla buluşturacağız. Doğal Park içerisindeki yeşil alanları koruyup, atıl halde bulunan Amfi Tiyatro’nun bulunduğu yeri farklı kültür-sanat etkinliklerinin aynı anda yapılabileceği çok amaçlı etkinlik merkezine dönüştüreceğiz. Tiyatro, resim ve fotoğraf sergileri, konserler, sinema gösterimleri gibi farklı etkinlikleri halkımızla buluşturup, Doğal Parkı’mızın güzellikleriyle bütünleştireceğiz. 

5 - CUMHURİYET KIZ-ERKEK ÖĞRENCİ YURTLARI

Yükseköğrenim için diğer illerden Adana’ya gelen üniversite öğrencilerimizin başta barınma ve beslenme olarak tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir yaşam kompleksini hayata geçireceğiz. Çukurova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunun da bulunduğu bölgede üniversitelilerin barınma ihtiyacını inşa edeceğimiz kız-erkek öğrenci yurtlarıyla ortadan kaldıracağız. Toplantı salonu, ortak kullanım alanları, kütüphane, sıcak su, internet gibi hizmetleri de yurtlarımızda barınan öğrencilerimize sunacağız.

Gençlerimiz beslenme ihtiyaçlarını ise hijyenik ve sağlıklı koşullarda hazırlanan yemekleri sunacağımız “CUMHURİYET LOKANTALARI”ndan karşılayacak. 

Çukurova’da ikamet eden üniversite öğrencilerimize yasal çerçevede eğitim desteği de vereceğiz. 

6 - İKİNCİ BAHAR YAŞAM KÖYÜ

Çeşitli nedenlerle evlatlarından uzakta olan yaş almış büyüklerimize aile sıcaklığını hissettirecek, yaşamlarının ikinci baharını huzurlu ve mutlu bir şekilde geçirebilmelerini sağlayacak bir yaşam köyünü hayata geçireceğiz. İçerisinde hobi bahçeleri, etkinlik salonlarının da bulunacağı yaşam köyünde, yaş almış büyüklerimiz hem sosyalleşebilecek hem de yaşam deneyimlerini gençlerimize aktarma şansına kavuşacak. 

7 - ÇUKUROVAFİT SPOR AKADEMİSİ

Çocuklarımızı kötü arkadaşlardan ve alışkanlıklardan uzak tutabilmenin en önemli yolu spordan geçiyor. Farklı spor dallarına ilgi duyan ve sportif becerisi yüksek olan çok sayıda gencimiz var. Onların yeteneklerini ortaya çıkarıp, kentimize ve ülkemize yeni sporcular kazandırmak için Çukurovafit Spor Akademisi’ni en kısa zamanda yaşama geçireceğiz. Futbol, basketbol, tenis, atletizm, masa tenisi, savunma sporları, yüzme, kano ve diğer su sporları gibi farklı branşlarda yıl boyu sürecek spor eğitimlerinin verileceği bir spor eğitim merkezi kuracağız. Çukurova’da sporu bir yaşam biçimi haline getirmek için çalışacağız. 

8 - ÇUKUROVA’DA BÜYÜYEN İŞ DÜNYASI VE GENÇLİK PROJESİ

Çukurova her ne kadar konutların yoğun olduğu bir ilçe olarak bilinse de son yıllarda iş dünyası için cazibe merkezi olan bir ilçemiz. Çukurova’da yaşayan gençlerimizi iş dünyası ile buluşturup, onların girişimcilik fikirlerini ve becerilerini gerçeğe dönüştürebilmesini sağlayacağız. İş dünyası yenilikçi fikirlere sahip gençleri bünyesine katıp işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunurken, gençlerimiz de katma değer yaratarak daha çağdaş, daha yaşanabilir bir Çukurova mücadelesinin bir parçası haline gelecekler. 

9 - CAN DOST OTELİ

Yaşam can dostlarımızla birlikte çok daha güzel. İlçemizde çok sayıda hayvansever vatandaşımız yaşıyor. Hayvanseverlerimizin yaşadığı en önemli sorunlardan biri de hastane, tatil, iş seyahati gibi durumlarda, birlikte yaşadıkları can dostlarını gönül rahatlığıyla emanet edebilecek bir yer bulamamak. Vatandaşlarımız bu tür durumlarda bakımını üstlendikleri can dostlarını kuracağımız Can Dost Oteli’ne bırakabilecek ve gözleri arkada kalmayacak. 

10 – TERTEMİZ ÇUKUROVA

Çukurova’nın en temiz ilçe olmasını sağlamak da önceliklerimiz arasında olacak. Sokaklarında çöp, moloz yığınlarının görülmediği, sokaklarında çöp kokusunun olmadığı tertemiz bir Çukurova’yı vatandaşlarımıza sunacağız. 

11 - ÇUKURSUZ ÇUKUROVA

Çukurova’da bozuk tek bir yol dahi kalmaması öncelikli hedeflerimizden biri olacak. Yollarımızı, temizlik gibi çağdaşlığın göstergesi olarak kabul edip, başlatacağımız asfalt hamlesiyle ilçemizi çukurlu sokaklardan arındıracağız.”

 


Anahtar Kelimeler: KOZAY: İŞİMİZ GÜCÜMÜZ ÇUKUROVA

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32° / 18.5°