KURTULUŞUNUN 102.YILI BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI
Manşet Haber 5.01.2024 22:11:32 0

KURTULUŞUNUN 102.YILI BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

KURTULUŞUNUN 102.YILI BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

Adana'nın haklı direnişinin zaferle taçlandırıldığı 5 Ocak, Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.



Vali Yavuz Selim Köşger, 6. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özeren ile Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başlayan tören Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlamayla devam etti.

Adana milletvekilleri, askeri ve mülki erkan, kurum müdürleri, odalar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşların katıldığı tören Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın günün anlam ve önemiyle ilgili yaptığı konuşmada, 5 Ocak’ın en büyük gurur günü olduğunu belirterek, kuruluşun ve kurtuluşun gerçeklerini anlattı. Zeydan Karalar, “Mustafa Kemal Atatürk, Liman Von Sanders’ten komutayı devraldıktan sonra ve Sanders’in ‘Bizim için her şey bitti’ demesinin ardından ‘Bizim için her şey yeni başlıyor’ mesajı verir. Akabinde 11 gün Adana’da kalır ve kentin ileri gelenleriyle toplantılar yapar, halkla buluşur. Sonrasında Kurtuluş Savaşı’nı yapmaya karar verir. Daha sonra 15 Mart 1923’te Adana ziyaretinde, ‘Bende bu vekayiin ilk hissi teşebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuştur’ der. Adanalılar olarak Mustafa Kemal Atatürk’e Kurtuluş Mücadelesi hissini vermiş olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz” diye konuştu.



Vali Köşger, 03 Ocak 2024 Çarşamba günü Pozantı Kaymakamlığından teslim alınan “Atatürk’ün Mücahitlerinden Adana’ya’’ isimli Türk Bayrağı’mızı bisikletli sporculardan teslim aldı ve daha sonra 5 Ocak Adana’nın kurtuluşu münasebetiyle düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.



Büyükşehir Belediyesinin halk oyunları ekibinin yöresel halk oyunları gösterisiyle hayli renkli anların yaşandığı tören katılanlara eğlenceli anlar yaşattı.



Jandarma Genel Komutanlığı merasim bölüğü gösterisi ve mehteran takımının konseri ile devam eden programda 5 Ocak Kurtuluş Günü’nü büyük bir coşkuyla kutlandı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°