LÖSEV’DEN LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN FARKINDALIK ÇAĞRISI
Manşet Haber 8.11.2021 18:28:42 0

LÖSEV’DEN LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN FARKINDALIK ÇAĞRISI

LÖSEV’DEN LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN FARKINDALIK ÇAĞRISI






LÖSEV, Lösemili Çocuklar Haftası'nda lösemi hastalığı ile mücadele eden çocuklara destek ve lösemiye karşı farkındalık oluşturmak adına bu yıl“Maskemi Atarım. Hayalime Koşarım” mesajı ile dikkat çekmeye devam ediyor.





Her Şey Bir Çocuğun Hayali ile Başladı; Bundan tam 24 yıl önce tedavi gördüğü hastane odasından haftalarca dışarıya çıkamayan lösemili çocuklar Şirin Babaları Dr. Üstün Ezer’den odalarına bir televizyon istedi. Ancak hastane yönetimi bu isteği geri çevirince Dr. Üstün Ezer ve arkadaşları LÖSEV’i kurarak çocukları hayallerine kavuşturdu. 8 Kasım 1998 de kurulan LÖSEV kuruluş gününü 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası olarak lösemili çocuklara ve ailelerine armağan etti.





Bu yıl da “Maskemi Atarım Hayalime Koşarım” mesajı ile farkındalık yaratmayı hedefleyen LÖSEV hafta boyunca tüm Türkiye’de birbirinden farklı etkinliklerle, çocukluk çağı kanserleri içinde en sık görülen lösemiye dikkat çekmeye ve löseminin rengi TURUNCU RENK ile tedavisi süren çocuklara umut aşılamaya, lösemiyle mücadelede bireylere ve topluma düşen görevleri vurgulamaya devam ediyor.





Tüm kurum ve kuruluşların, firmaların, okulların, üniversitelerin destekleri ile hayata geçen 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası Adana’da LÖSEV tarafından birçok farklı etkinlikle hayata geçirilmeye devam ediyor.





ADANA’DAN YÜKSELEN RENK









*Adana’da da Hafta boyunca yapılan resmi ziyaretlerin yanı sıra basın ziyaretleri yapan LÖSEV e kayıtlı çocuklar ve yetkililer, büyük bir ilgi ve misafirperverlikle karşılandı. Diğer taraftan şehrin ana caddelerinde üstü açık otobüs ile şehir turu , avm lerde LSV Dükkân stantları, okullarda sunum ve seminerler hayata geçirildi.





*LÖSEV Yetkilileri haftanın tüm günlerinde tedavisi devam eden lösemili çocukları evlerinde ve hastanelerde ziyaret ederek onlara hediyelerle giden LÖSEV ekipleri palyaçolar eşliğinde, eğlendirici sürprizler yapıldı.





* Adana Büyükşehir Belediyesi yetkililerine 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında LÖSEV’le birlikte ‘’ Lösemiyi Tanımak’’ konulu eğitim semineri düzenledi.





* Mersin Ayşe Ecevit Anadolu Masal Evinde çocuklarımızla drama oyunları, masal dinletisi ve taş boyama etkinlikleri gerçekleştirildi.





*M1 Adana Alışveriş Merkezinde LSV Dükkân stantı kurularak, maske tasarlama etkinliği gerçekleştirildi.





*  Tarsus Belediyesi ve Adana LÖSEV tarafından düzenlenen etkinlikte çocuklarımızla keyifli vakit geçirildi.





*Adana Esas 01 AVM Performans Gösteri Merkezinde 7 Kasım Pazar günü lösemili çocuklar, aileleri ve gönüllülerin katılımı ile tiyatro etkinliği düzenlendi.





*Akdeniz Belediyesi destekleri ile çocuklarımız hayal ettikleri kahramanların kostümlerini giyinerek defile gerçekleştirdi.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°