SARIÇAM’DA ÇEVRE FELAKETİ Mİ YAŞANIYOR?
Manşet Haber 3.07.2019 02:06:47 0

SARIÇAM’DA ÇEVRE FELAKETİ Mİ YAŞANIYOR?

SARIÇAM’DA ÇEVRE FELAKETİ Mİ YAŞANIYOR?

HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, Adana’nın Sarıçam ilçesi (eski) Buruk Mahallesinde bulunan ve Türkiye'nin en büyük konteyner kenti olarak 35 binin üzerinde sığınmacıyı barındıran Sarıçam Konaklama Merkezi’nin arıtmasından çıkan atıklar Bolacalı Deresi'ne akıtıldığı yönündeki iddiaları TBMM gündemine taşıdı.
“İddialara göre; dereye akan atık, dere üzerinde geniş bir atık tabakası oluşturmakta ve çevrede bulunan tarım arazilerini ve insan sağlığını tehlikeye atmaktadır.” diyen HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından cevaplanması istemiyle bir soru önergesi verdi.
Peköz’ün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği önergesi şöyle:
“Basında yer alan haberlere göre; Adana’nın Sarıçam ilçesi (eski) Buruk Mahallesinde bulunan ve Türkiye'nin en büyük konteyner kenti olarak 35binin üzerinde sığınmacıyı barındıran Adana Sarıçam Konaklama Merkezi’nin arıtmasından çıkan atıklar Bolacalı Deresi'ne akmaktadır.İddialara göre; dereye akan atık, dere üzerinde geniş bir atık tabakası oluşturmakta ve çevrede bulunan tarım arazilerini ve insan sağlığını tehlikeye atmaktadır.
Bu bağlamda:
-Sarıçam ilçesinde bulunan konaklama merkezinin kapasitesi kaç kişidir? Merkezde şu anda kaç kişi barınmaktadır ve bu kişilerin yaş ve cinsiyete göre dağılımı nasıldır?
-Konaklama merkezinin içerisinde bulunan arıtma tesisinin yeterli olmadığı iddiası doğru mudur? Doğru ise bunun kampta barınan sığınmacıların sağlığını nasıl etkilemektedir?
-Konaklama merkezinde bulunan arıtma tesisinden tahliye edilen su ve katı atıkların Bolacalı -Deresi ve civarında çevre kirliliğine neden olduğu iddiası doğru mudur?
-Söz konusu iddia ile ilgili Bakanlığınızın başlattığı bir araştırma başlatılmış mıdır?”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°