SASA SAHİPLERİ ADANA M1’İ DE SATIN ALDI
Manşet Haber 18.12.2023 13:17:47 0

SASA SAHİPLERİ ADANA M1’İ DE SATIN ALDI

SASA SAHİPLERİ ADANA M1’İ DE SATIN ALDI

Adana'daki SASA Suni Sentetik Elyaf Fabrikasını satın alan Gaziantep merkezli Erdemoğlu Holding, Adana’daki M1 AVM’nin hisselerini de satın aldı. Satın alma ile ilgili resmi açıklama henüz yapılmadı.

www.adanaulus.com’un edindiği bilgiye göre, Alman Gayrimenkul şirketi bir süre önce Gaziantep’teki M1 AVM’nin hisselerini Erdemoğlu holding satın aldı. Erdemoğlu holding Adana’daki SASA fabrikasından sonra Adana AVM’deki hissesini de satın aldığı bu konudaki satın alma işleminin tamamlanacağı öğrenildi.

ADANA M1 AVM HAKKINDA

Şirketin sitesinde Adana M1 AVM şöyle tanımlanıyor:

2000 yılındaki açılışından bu yana Adana'nın en iyi alışveriş merkezi olma özelliğini koruyan M1 Adana Alışveriş Merkezi, 2009 yılında gerçekleştirdiği ilk büyüme ve sonrasında, müşterilerinin değişen ihtiyaçlarını her zaman göz önünde bulunduran bir alışveriş merkezi olarak bölgenin çekim merkezi haline geldi. Modern yaşama uygun olarak tasarlanan büyüme ve yenilenme projesi kapsamında, yeni alanları 2017 yılının ilk yarısında hizmete giren M1 Adana Alışveriş Merkezi, 90 bin metrekare kiralanabilir alanda 200 adet mağaza ile ulusal ve uluslararası yıldız markalara ev sahipliği yapıyor. Gelişen şehre daha geniş çerçevede hizmet verme amacına yönelik bir dönüşüm hedefi ile çıkılan yolda, M1 Adana lider konumdaki yaşam merkezi olmaya devam ediyor.”

GAZİANTEP M1 AVM

4 Mart 1999 tarihinde hizmete giren, 142.932 m2 arsa üzerinde ve 51.673 m2 kiralanabilir alana sahip. Güneydoğu Anadolu bölgesinin ilk alışveriş merkezi olan Tek katlı mimarisi, sahip olduğu geniş açık otopark alanı ve birçok markada bölgenin en büyük seri sonu mağazalarını içinde barındıran M1 Gaziantep Alışveriş Merkezi; bir süre önce el değiştirmiş, Erdemoğlu Holding’in olmuştu.

Erdemoğlu Holding

Üretim faaliyetlerine 1970 yılında 2 adet kilim dokuma tezgâhı ile başlayan Erdemoğlu Ailesi, 1990 yılında Erdemoğlu Halı San. ve Tic. A.Ş.'yi kurdu. 1998 yılında ise isim değişikliği yaparak, firmanın adını Merinos Halı San. ve Tic. A.Ş. olarak değiştirdi.

Bünyesine daha sonra Dinarsu ve Padişah markalarını da katan, halının yanı sıra mobilya, ev tekstili ve iplik sektörlerinde de büyük yatırımlar yapan firma, 2010 yılında tüm şirketlerini tek bir çatı altında toplayarak Erdemoğlu Holding’i kurdu.  Yaptığı yatırımlarla her geçen gün büyüyen Erdemoğlu Holding markalaşma yolunda önemli aşamalar kaydetti. 2015 yılı itibariyle 78 ülkede temsil edilen dev bir kuruluşa dönüştü.  Bugün Merinos, Dinarsu, Padişah, Efsane ve İmparator markaları ile parça halıda dünya lideri olmasının yanı sıra, mobilya, ev tekstili ve iplik sektörlerinde de piyasanın güçlü oyuncuları arasında yer alıyor.

Erdemoğlu Holding Nisan 2015 tarihinde Sasa hisselerini Sabancı Holding’den satın almıştı.

(Haber: İsmail BAŞKAN-www.adanaulus.com)

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°