SEDAT GÜL MİMARLAR ODASI ADANA ŞUBE BAŞKANI SEÇİLDİ
Manşet Haber 31.01.2022 21:04:25 0

SEDAT GÜL MİMARLAR ODASI ADANA ŞUBE BAŞKANI SEÇİLDİ

SEDAT GÜL MİMARLAR ODASI ADANA ŞUBE BAŞKANI SEÇİLDİ






TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi 17. Olağan Genel Kurulu'nda seçimi Kolektif Mimarlar Grubu'nun adayı Mimar Sedat Gül'ün listesi kazandı. 





İki adayın yarıştığı Mimarlar Odası Adana Şubesi'nin  17. olağan genel kurulu yapıldı. Ufuk Önder'in divan başkanlığı, İrem Yaycıoğlu ve Tuğba Ülgen'in yazmanlığınını yaptığı genel kurulda 600'e yakın üye oy kullandı. Seçimlerde Kolektif Mimarlar Grubu'nun adayı Mimar Sedat Gül ile Açık Mimarlık Topluluğu'nun adayı Eren Tümer'in listeleri yarıştı.   Mimarlar Odası Adana Şubesi'nin yeni yönetimi Sedat Gül, Kamuran Pekçetin, Serhat Çalık, Cansu Güneşer, Canan Sarı, Eren Tümer ve Kasım Çelik'ten oluştu. Seçilen yönetim kurulu devir teslimin ardından toplanarak görev dağılımını gerçekleştirecek.





Kolektif Mimarlar Grubu'nun Başkan Adayı Mimar Sedat Gül  demokratik bir çerçevede gerçekleşen seçimlerde kazananın oda ve mimarlar olduğunun altını çizdi. Gül, yeni dönemde çağın gereklerine uygun olarak dijital ve yüzyüze olmakla birlikte kolektif ve katılımcı bir süreç izleyeceklerini kaydetti. Sedat Gül, “Yönetim süreçleri ve karar mekanizmalarında genç mimarlar söz sahibi olacak. Önceliğimiz katılımcılık ve çoğulculuğu sağlamak. Oda içerisinde ve dışarısında mimarların sorununa aidiyetle yaklaşan, kent sorunlarına hem mimarlar hem de kentli hakları perspektifinden bakan bir süreç izleyeceğiz. Bizleri destekleyen tüm meslektaşlarımıza ve önceki dönem yönetimimize odamıza katkılarından ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°