ŞEHİT ERKUT AKBAY MAHALLESİ’NDE KENTSEL DÖNÜŞÜM YIKIMI
Manşet Haber 2.02.2022 00:46:33 0

ŞEHİT ERKUT AKBAY MAHALLESİ’NDE KENTSEL DÖNÜŞÜM YIKIMI

ŞEHİT ERKUT AKBAY MAHALLESİ’NDE KENTSEL DÖNÜŞÜM YIKIMI






Yüreğir Belediyesi ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıyla 104 dönüm alan üzerinde yürütülen Şehit Erkut Akbay Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında binaların yıkımının devam ettiği açıklandı.
Adana’da 2019 yılının Aralık ayında aşırı yağışlar nedeniyle büyük bir sel felaketi yaşanan Yüreğir’de Şehit Erkut Akbay Mahallesi “Afet riskli alan” ilan edildi. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, bu bölgede girişimler sonucu kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirildiğini, proje üzerinde yapılan çalışmaların hızla ilerlediğini, yıkım işlemlerinin devam ettiğini ifade etti.





Şehit Erkut Akbay Mahallesi’nde yıkım işlemlerinin devam ettiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, açıklamasında ,“Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın önderliğinde Şehit Erkut Akbay Mahallemizde kentsel dönüşüm süreci devam ediyor.  Mahallemizde 960 hak sahibinin bulunduğu toplam 104 dönümlük bir alanda, 948 bağımsız birimim yıkım süreci devam ediyor. Tüm Adana’mıza, Yüreğirli hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun.’ dedi.
Yüreğir’de kentsel dönüşümün çok önemli olduğunu belirten Başkan Kocaispir, yazılı açıklamasında bu konuda şunları söyledi:





“Göreve geldiğimiz andan itibaren daha modern, yaşanabilir, güzel bir kent oluşturulması noktasında büyük bir çaba içerisindeyiz. 2019 Yılında yaşanan selde vatandaşlarımız çok etkilendiler. Evleri sualtında kaldı. Maddi ve manevi büyük zorluk yaşadılar. Kentsel dönüşüm çalışmamızı vatandaşlarımızın gönüllerini ve rızasını alarak devam ettiriyoruz. Bizim siyaset anlayışımızda vatandaşlarımızın mutluluğu önemlidir ve ilk sıradadır. Şehit Erkut Akbay Mahallemizde dönüşümle birlikte sosyal donatıları ile çok güzel bir yaşam alanı ortaya çıkacaktır.”



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°