SİSTEM ÇÖKTÜ, HASTALAR PERİŞAN
Manşet Haber 19.06.2023 10:30:09 0

SİSTEM ÇÖKTÜ, HASTALAR PERİŞAN

SİSTEM ÇÖKTÜ, HASTALAR PERİŞAN






Adana Seyhan Devlet Hastanesi'nde sistem çöktü hastalar perişan oldu





Adana Seyhan Devlet Hastanesi'nde bu sabah yoğunluk nedeniyle sistem çöktü.









Randevulu hastaların yanı sıra, randevu alabilmek için sabah saat 07:00 sularında gelip sıra almaya çalışanlar da adeta rezillik çekmeye başladı.





Bir yandan sıra almak için kuyrukta bekleyenler diğer yandan sistem üzerinden randevu alan ancak randevu saati geçmesine karşın muayene olamayan hastalar tepki gösterdi.





-Hastalar arasında tartışma yaşandı-





Sırasını takip etmeyen ancak fiş almak isteyen bazı hastaların açıkgöz davranışı sırada bekleyen diğer hastalar müdahale etti. Bu arada kısa süreli tartışmalar yaşandı. Koridorlar hastalarla dolup taşınca. İnsanlar nefes almaktan güçlük çekmeye başladı. Poliklinik önlerindeki hastalar muayene için neden çağrılmadıkları için yüksek sesle bağırıp çağıran oldu. Koridorlarda bir anda sert bir atmosfer esmeye başladı ancak kısa sürdü. Hiç bir müdahaleye gerek duyulmadı.





- Sedyeden bekleyen hastalar da vardı-









Aralarında ağır ve sedye ile getirilen hastaların da bulunduğu polikliniklerde seslerin yükselmesi üzerine bazı doktorlar muayene odalarından çıkarak hastalara seslendi. Bilgisayar sisteminin arızalı olduğunu anlatmaya çalışarak sabırlı olmalarını istedi.





-Biraz sabır, biraz sessizlik-





Yaşlı bir hasta doktora ayakta güçlükle durduğunu bir an önce muayene olmak istediğini ifade ederken, bu çağrıya doktorlar sessiz kalmadı. Hastaları uyararak sakın olmalarını isteyen Kardiyoloji Uzmanı doktor şu karşılığı verdi:









'Amca bey biz de ne yapacağımızı şaşırdık. Ben saat 08:00'de polikliniğe geldim saat 09.30 hala sistem yok. Siz sanıyorsunuz ki bizler oturduğumuz yerde huzurluyuz. Bizlerin görevi sizi bir an önce muayene etmek. Derdinize çare bulmak. Rahatsızlığınızı hafifletmek istiyoruz. Ama yoğunluğu görüyorsunuz. Bilgisayarlar bu yoğunluğu kaldıramıyor. Zaman zaman sistem çöküyor. Teknisyenler çalışıyor. Biraz sabır biraz sessizlik'.





-Bir buçuk saatlik stres nihayet bitti-









Teknik çalışmaların tamamlanmasının ardından poliklinik muayenesi saat 09.50'den itibaren başladı. Bekleyen hastalar da rahat nefes aldı. Hastanede bilgisayar sisteminin çökmesi sonucu başta tahlil için kan vermek isteyen hastalar da perişan oldu. Hastanedeki tüm işlemlere teknik arızanın giderilmesi sonucu yeniden başlandı.





-Yoğunluğa rağmen maske takan yoktu-





Maske yasağının kalktığı açıklanmasına karşın, sağlık açısından insan yoğunluğunun olduğu kalabalık e özellikle kapalı alanlarda takılmasının gerektiği ifade ediliyor. Ancak insanların yoğunluktan nefes almakta zorluk çektiği Adana Seyhan Devlet Hastanesi'nde tek bir kişinin maske taktığı gözlemlenmedi.







Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°