‘STK’ların gücü medeniyet gelişmişliği’
Manşet Haber 27.06.2014 11:53:55 0

‘STK’ların gücü medeniyet gelişmişliği’

‘STK’ların gücü medeniyet gelişmişliği’

Adana Valisi Mustafa Büyük, Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) sayılarının, niteliklerinin ve yaptıkları çalışmaların ülkelerin medeniyet gelişmişliğini de gösterdiğini, bu bağlamda ülke, kentler ve üyeleri açısından faaliyetleri, projeleriyle öne çıkan STK’ların büyük önem taşıdığını söyledi.

Çukurova Genç İşadamları Derneği Başkanı Ömer Faruk Sakarya ve yönetim kurulu üyeleri Vali Mustafa Büyük’ü ziyaret etti. Derneğin kuruluşu ve çalışmaları ile ilgili Vali Büyük’e bilgi veren Sakarya, 22 yıllık geçmişe sahip Çukurova GİAD’ın 160 üyesi bulunduğunu, üyelerinin 16 bin kişiye istihdam sağladığını, Adana ihracatının 5’te 1’inin Çukurova GİAD üyeleri tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

‘ADANA’NIN TANITIM EKSİKLİĞİ VAR’

Çukurova GİAD olarak Adana’nın uluslararası düzeyde tanınmasına katkı sağlayan çalışmalar yaptıklarını belirten Sakarya, “Kentimize hizmet etmek, katkı koymak için çalışıyoruz. Gündeme yönelik programlar, projeler gerçekleştirerek faydalı olmaya çalıştık. Yine gündeminde konularla, konuklarla, hızlı karar alıp, kısa zamanda çok güzel projeleri hayata geçirecek, üyelerimiz için, Adana’mız için, ülkemiz için çalışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Valisi Mustafa Büyük de kent yararına, kentin her alandaki gelişimine katkı olacak çalışmalarına destek vereceğini söyledi. STK’ların, özellikle işadamı derneklerinin, işadamlarının birbirlerini tanıması, diyalog ortamı olması açısından önemli olduğuna dikkat çeken Vali Büyük, “Kendi içinizde diyaloğu, dayanışmayı artırdığınızda, işbirliği ortamı oluşturduğunuzda bu şehrin genel mahiyetteki ekonomik kalkınmasına katkı sağladığınız gibi bireysel olarak her biriniz de bundan istifade eder hale geliyorsunuz. Dünya’da böyle. Medeni toplumların hepsinde, medeniyet gelişmişliği STK’ların gücüyle ölçülmeye başladı. Hatta insanların kaç STK’ya üye olduğuna bakılıyor. Kişinin değerini ölçen en önemli kriterlerden birisi bu. Sosyal sorumluluk projelerine katkılarına bakılıyor. İşbirliğine, diyaloğuna, başkaları ile beraber hareket etme özelliklerine bakılıyor. Bu nedenle derneklerin anlamlı ve faydalı hale gelmesi, hem sizlere, hem şehrimize katkı sağlaması gerekiyor” diye konuştu.

 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°