Manşet Haber 3.02.2017 16:36:16 0

'TOPLUMSAL BARIŞI SAĞLAYAMAZ'

'TOPLUMSAL BARIŞI SAĞLAYAMAZ'

Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Barolar dahil hiçbir sivil toplum kuruluşunun ve yurttaşın görüşü alınmadan yapılmak istenen anayasa değişikliğinin toplumsal barışı sağlamayacağını ve meşru olmayacağını savundu.
Rruhsat töreni öncesi ülke gündemine dair önemli değerlendirmelerde bulunan Baro Başkanı Veli Küçük, Ülkemizde anayasa değişikliği adı altında yasama, yürütme ve yargının tek bir kişi tarafından belirlendiği, neredeyse sınırsız yetkilere sahip, adı Cumhurbaşkanı olan, bütün erkleri elinde bulunduran tek bir kişinin iktidarına sürüklenmesine karşı olduklarını ifade etti.
Av. Küçük, “Ülkemiz bir çok olumsuzlukları bir arada yaşamaktadır. Terör ülkemizin bir numaralı sorunudur. Bu sorun çözümlenmemişken ortada bir yönetsel sorun varmış gibi Anayasa değişikliğinin gündeme getirilmesi içerik ve zamanlama yönleriyle doğru değildir.
Anayasa değişikliğinin yapılmasıyla güvenlik sorunu da dahil olmak üzere, insanların yaşadığı tedirginliğin, bölünmüşlüğün ve ayrışmanın da sona ereceği gibi bir algıyla toplum yaşamı yönlendirilmeye çalışılmaktadır. 1982 darbe Anayasasının değişmesi gerektiğini ve toplumun tüm katmanlarının da görüşlerinin alınarak sivil bir Anayasa yapılması gerektiğini yıllardır belirtmekteyiz. Anayasa değişiklikleri toplumdan gelen istek ve talep üzerine gündeme gelmelidir. Mevcut değişiklik önerisi ile ilgili toplumdan ve yurttaştan gelen bir talep yoktur.” dedi.
Adana Baro Başkanı Av. Küçük, terör olaylarının yaşanması nedeniyle insanların alışveriş merkezlerine, turistik yerlere, eğlence merkezlerine gitmeye korktuğu, çekindiği, OHAL adı altında baskıcı, hukuksuzluk uygulamaların olduğu dönemde Anayasa değişikliğinin yapılmaya çalışılmasının meşru olamayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:
“1982 Anayasasını birçok değişiklik yapılarak bugünlere gelmesine rağmen yeterli görmüyoruz. Ancak yapılmak istenen bu anayasa değişikliği de bir sivil ve demokratik anayasa değildir. Şu an yapılması düşünülen Anayasa değişikliği de, katılımcı anlayışa aykırı uygulanan mevcut yöntem de meşru değildir.”
RUHSATLARINI ALDILAR

Staj dönemlerini tamamlayan; Ali Çağlar Ünal, Ali Özdoğan, Sabri Bayar, Burak Gözebe’e ruhsatları Baro Başkanı Av. Veli Küçük tarafından verildi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°