TÜRKİYE’DE BEKÂR ANNELER DERNEĞİ KURULUYOR!
GÜNCEL 23.03.2024 10:52:00 0

TÜRKİYE’DE BEKÂR ANNELER DERNEĞİ KURULUYOR!

Türkiye’de Sayıları 3.5 Milyonu Bulan Ve Her Geçen Gün Çoğalan Bekar Annelerin, Farkındalığı, Ekonomik Ve Entelektüel Gelişimi İçin Dernek Kuruluyor.

 

Türkiye’de Sayıları 3.5 Milyonu Bulan Ve Her Geçen Gün Çoğalan Bekar Annelerin, Farkındalığı, Ekonomik Ve Entelektüel Gelişimi İçin Dernek Kuruluyor.

Türkiye’de ve dünyada sayıları her geçen gün artan Bekar Annelerin (Single Mom) sorunlarını 360 derece ele almak, güçlenmelerini, toplumda kabul görmelerini, ekonomik ve entelektüel anlamda desteklenmelerini sağlamak adına kurulan dernek, 21 Mart’ta Müze Gazhane’de ilk etkinliğini gerçekleştirdi.

Kurucuları arasında bekar anneler kadar, bu alanda savunuculuk yapan isimlerin de olduğu dernek, bekar annelere toplum içerisinde var olmaları için farklı alanlarda hizmetler sunacağını duyurdu. 

Dernek, bekar annelerin başta yoksulluk olmak üzere barınma, eğitim, sağlık, ev içi emek, sosyal, hukuksal ve ekonomik haklar konularında desteklenmesi ve güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

Bekar anneleri psikolojik ve ekonomik olarak güçlendirmek, güçlenen bekar annelerin daha verimli ve farkında ebeveynler olmasını sağlamak, bekar annelerin çocuklarının daha konforlu bir ortamda büyümesini sağlamayı hedefliyor.

Dünyada da benzer problemler yaşayan bekar anneler, politika yapıcıları nezdinde sadece “dul” kapsamında tanımlanmaktadır. Oysaki bekar anne tanımı: “Bakmakla yükümlü olduğu çocuğu veya çocukları olan, dul, boşanmış veya evli olmayan bir anne.” olarak geçmektedir. 

Öncelikle toplumsal anlamda bekar anne tanımını netleştirmek buna bağlı olarak politika yapıcıları nezdinde haklar tanımlanmasını sağlamak, bekar anneleri her alanda güçlendirmek için yola çıkmış olan dernek,

Bireysel farkındalık, topluluk aracılığıyla birbirinden haberdar olacakları ortam-platform-mekan-dijital ortam vb. ile toplumsal bir grup olarak yan yana gelecek imkanlar yaratmak, 

Politika yapıcılar, karar verici pozisyonda olan yöneticiler, sivil alanda çalışan dernekler, ilgili meslek örgütleri, medya ve kamuoyuna yönelik farkındalık çalışmaları, atölyeler, sosyal medya içerik üretimi yapmak,

Yönetim, bilgi paylaşımı ve deneyim aktarımı yapacak, içeriği üretecek “kişi ve kişileri” araştırır, bulur, iletişime geçer, planlama ve organizasyon yaparak “atölyeler ve/veya podcast-videocast” aracılığıyla topluluğa ulaştırmak,

Kadın örgütleri, çocuk hakları örgütleri, feminist örgütler, sivil alanda çalışan uzmanlar, medyada bekar anne olarak yer alan kadınlar gibi farklı alanlarda, mesleklerde başta kadın olmak üzere çalışan profesyonellerle gönüllülük esasıyla çalışan gruplar, dernekler vb. ile işbirliği yapmayı hedeflemektedir.

Dernek başkanı Serap Yelkenci: “Bekar annelerin, her alanda başarılı olabileceğine ve değer üretebileceklerine inanıyoruz; şirketlerin IK politikalarını, kamunun desteklerini, markaların ilham veren adımlarını, bekar annelerin güçlenmesi yönünde değiştirmeleri halinde bu başarının mümkün olduğuna inanıyoruz.” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

28.6° / 15.6°