VALİ KÖŞGER FABRİKA TEMEL ATMA TÖRENİNDE
EKONOMİ 23.02.2024 23:01:00 0

VALİ KÖŞGER FABRİKA TEMEL ATMA TÖRENİNDE

Vali Yavuz Selim Köşger, Özbe Teknik İnşaat Makine San. ve Tic. Ltd. Şti’nin Ceyhan Organize Sanayi Bölgesinde yapacağı fabrikanın temel atma törenine katıldı.

Vali Yavuz Selim Köşger, Özbe Teknik İnşaat Makine San. ve Tic. Ltd. Şti’nin Ceyhan Organize Sanayi Bölgesinde yapacağı fabrikanın temel atma törenine katıldı.

Vali Köşger, bu fabrikanın temelinin, sadece beton ve çelikten oluşmadığını bu temelin aynı zamanda birlikte çalışmanın, iş birliğinin ve milli kalkınma hamlemizin bir simgesi olduğunu aktardı. Vali Köşger, “Bu temel geleceğe yönelik umut dolu bir adımın işaretidir. Fabrikanın inşasıyla birlikte Adana’mızın sanayi potansiyeli daha da güçlenecektir.” dedi.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgemizin kazandırdığı yarım asırlık tecrübeyle devam eden birçok organize sanayi bölgesi projesi yürütüldüğünü aktaran Vali Köşger, “Bunlardan biri olan 1210 dönüm üzerine kurulan ve doğusunda Erzin OSB, batısında Ceyhan Enerji İhtisas Bölgesi bulunan, liman otoyol ve demiryollarına yakınlığı nedeniyle sahip olduğu stratejik önem ve değerle geleceğin parlayan yıldızı olacak Ceyhan Organize Sanayi Bölgemizde, toplam 56 adet sanayi parselinden oluşan 1. Etabımız tamamlanmıştır. Sanayi kuruluşlarımızın yoğun ilgisi nedeniyle 4.137 dönüm alan üzerinde 2. Etap çalışmalar da devam etmektedir.” dedi.

Ceyhan Organize Sanayi Bölgemizde; temeli atılan bu fabrikanın, ağır sanayi makine imalatı konusunda faaliyet göstereceğini ve yaklaşık 20 bin metrekare büyüklüğe sahip olacağını belirten Vali Köşger, “Fabrikamızın 150 kişiye istihdam imkânı sağlayacak olması ve burada üretilen makinelerin; demir-çelik, liman, proje taahhüt mühendislik alanlarının dünya çapındaki rekabet gücünü arttıracak olması ilimiz için son derece heyecan verici.” dedi.

“Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında üretim olmazsa olmazımızdır” diyen Vali Köşger, gözü kara girişimcilerimiz, çalışkan sanayicilerimiz sayesinde önümüzdeki dönemin, Türkiye'nin yeni fırsat pencerelerini en iyi şekilde değerlendirdiği bir dönem olacağından emin olduğunu dile getirdi ve bu projede emeği olan yatırımcılara, mühendislere, işçilere ve desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlara teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Törene; Vali Köşger’in yanı sıra Ceyhan Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Sarıçam Kaymakamı Murtaza Dayanç, Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Özbe Teknik İnşaat Makine San. ve Tic. Ltd. Şti. Firma Sahibi Serdar Aşkın, Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can ile ilgili yetkililer katıldı.


Anahtar Kelimeler: KÖŞGER FABRİKA TEMEL TÖRENİNDE

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°