VALİ KÖŞGER KUR’AN ZİYAFETİ VE AŞERE TAKRİB İCAZET TÖRENİNDE
GÜNCEL 18.02.2024 01:41:00 0

VALİ KÖŞGER KUR’AN ZİYAFETİ VE AŞERE TAKRİB İCAZET TÖRENİNDE

Vali Yavuz Selim Köşger, Adana İl Müftülüğü tarafından Ramazanoğlu Cami’inde düzenlenen Kur’an Ziyafeti ve Aşere Takrib İcazet törenine katıldı.

Vali  Yavuz Selim Köşger, Adana İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Kur’an Ziyafeti ve Aşere Takrib İcazet törenine katıldı.

Ramazanoğlu Cami’inde düzenlenen törende konuşan Vali Köşger, icra edilen programın çok önemli olduğunu ve Adana’da ilk defa gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu programı, Reis’ül Kurra hocamızın ve diğer hocalarımızın Adana’ya ve Adanalılara verdiği önemin bir göstergesi olarak gördüğünü aktaran Vali Köşger, “İnşallah burada icra edilen bu programla Allah’ın kelamının oluşturduğu feyz ve bereket, Adana’nın semalarında yansıyacak ve inşallah Adana’nın ruh iklimini değiştirerek silsile şeklinde reaksiyonların başlamasına vesile olacak. Onun umudu ve duası içindeyiz.” dedi.

Sözü fazla uzatmak niyetinde olmadığını dile getiren Vali Köşger, “Bizim medeniyetimiz, atasözlerimiz der ki ‘ulemanın yanında dilini zenginin yanında keseni tut’.  O yüzden sözü fazla uzatmak istemiyorum. Burada ulema var. İşin ehli olan insanlar var. Dahası Allah kelamının en güzel şekilde tertiple okunacağı bir meclis var. Ancak şunu da ifade etmek isterim malumunuz Kur’an Allah’tan bir parça mıdır, Kur’an Allah’tan bir söz olmak itibariyle mi yaratılmıştır hususu selef uleması tarafından tartışılagelmiş. Selef ulema bunu tartışmış fakat bizim medeniyetimiz, irfan medeniyetinden süzülen arifliğiyle kelam-ı kadim demiş.” şeklinde konuştu.

Kur’an’a kelam-ı kadim diyen medeniyetimizin, Kur’an’a hürmet ederek her zaman evinin en mutena köşesinde, en mutena yerde muhafaza ettiğini belirten Vali Köşger, “Aynı zamanda yine bizim irfan medeniyetimizde köylerde, odalarda en başa en yaşlı olanlar oturur. Bunun tek istisnası hafızlardır. Cemiyete bir hafız girdiği zaman en üste o geçer oturur. Çünkü hafız Allah’ın kelamını bünyesinde, zihninde hıfz etmiş olması münasebetiyle çok büyük bir değer olarak atfedilmektedir.” dedi.

Medeniyetimizin Kur’an’a atfettiği bu değer münasebetiyle, Kur’an’ı başında taşıdığı müddetçe yedi iklimde, dört coğrafyada at koşturduğunu, Viyana kapılarına kadar dünyaya adalet, vicdan, merhamet medeniyetini taşıdığını ifade eden Vali Köşger, “Bugün Filistin’de eğer kardeşlerimiz, böylesine diri bir şekilde dünyanın bütün emperyalistlerinin desteklediği siyonist düşman üzerine çullanmışken ayakta durabiliyorlarsa Kur’an’la, imanla ayakta durabiliyorlar. İşte o medeniyet, o Kur’an, o iman; o insanlara direnme gücünü sağlıyor ve tüm dünyaya Kur’an’ın ne demek olduğunu, imanın ne demek olduğunu bir kere daha gösteriyor. O zulmün altında, mezalimin altında gene de insanlıklarından taviz vermeden hiçbir ahlaksızlığa, hiçbir haksızlığa, hiçbir mezalime sebebiyet vermeden mücadelelerini sürdürüyorlar. Bu Kur’an’ın sağladığı, Kur’an medeniyetinin sağladığı bir husus.” dedi.

Barışta da medeniyette de üstün olduğumuz zamanda da Kur’an’ın bizlere bir ahlak, bir vicdan, bir merhamet vaaz ettiğini belirten Vali Köşger konuşmasının devamında,  “Kur’an, mezalime maruz kaldığınızda dahi savaşın içinde kaldığınızda dahi size bir ahlak vaaz ediyor. Ona uyduğunuz vakit tüm dünya karşınızda dize geliyor. Allah’ın izniyle Filistin’de yaşanan hadiseler tüm dünyada Kur’an medeniyetinin yeniden tesisine vesile olacak. Ona dua ediyoruz. Onun için yapılan bu tür programların önemi çok büyük. Burada bu program inşallah, Adana’yı daha güzel ufuklara taşıyacak ve Adana’yı feyzi ve bereketiyle donatacak.” ifadelerine yer verdi.

Programa İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Reis’ül Kurra Hocası Mustafa Demirkan, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafız Osman Şahin, şeyh’ul kurra hocaları, hafızlar ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

26.7° / 14.1°