YALÇIN BAYER’DEN ADANA BELEDİYELERİ KARNESİ
Manşet Haber 3.06.2022 00:31:04 0

YALÇIN BAYER’DEN ADANA BELEDİYELERİ KARNESİ

YALÇIN BAYER’DEN ADANA BELEDİYELERİ KARNESİ






Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer, 2 günlük Adana gezisinin ardından yazdığı yazıda Büyükşehir ve 2 merkez ilçeyi CHP’li başkanlar yönetmesine rağmen ortak bir projelerinin olmadığı, “birbirlerinin kuyusunu kazdıkları” şeklindeki eleştiriye yer verdi.





CHP’ye yakınlığı ile tanınan yazarın bu yazısı sosyal medyada ‘kulak çekme’ olarak nitelendi.





Yalçın Bayer’in yazısı şöyle:





Adana’da düzenlenen Jakaranda Festivali’ne katılımımın ardından yazdığımız yazı sonrası, bazı e-posta mesajları aldık. Kentin festivallerinden övünçle söz edenler çoğunlukta. Bir de belediye hizmetlerine dair beklenti, eleştiri ve ‘hayal kırıklığı’ ifade edenler var. Birinde Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in yazımızda yer verdiğimiz şu cümlesi alıntı yapılmış:





“... Olağan belediyecilik hizmetlerini eksiksiz yapma gayreti içinde olurken bir yandan da kültür sanat etkinliklerine ağırlık verdik.”





Okurumuz şöyle devam ediyor:





Adana’nın Çankaya’sında 8 yıldır çöp toplama sistemi bir şekle sokulamadı. Evlerin önüne bırakılan market poşetlerindeki çöpleri kedi, köpek parçalayıp ortaya saçıyor. Bu sıcakta koku yapıyor sinekten geçilmiyor. Bu içinize siniyor mu? Müstakil evlerin olduğu sokaklara çöp varili istediğimizde ‘Bütçe sıkıntısı nedeniyle yeni varil alımı yapılmıyor’ cevabı alıyoruz.”





Başka bazı eleştirilerde de büyükşehir ve iki büyük merkez ilçe belediyesi CHP’li olduğu halde ne ortak bir projeleri olduğu ne de bir araya gelmediklerinden, dolaylı olarak birbirlerinin ‘kuyusunu kazdıklarından’ yakınılıyor. Doğru mu bilemem ama CHP’li olduğunu belirten bir Adanalı da son seçilen başkanlar konusunda ‘hayal kırıklığı’ yaşadıklarından söz ediyor. Belediyelere, muhalif medyada yer alan somut iddialara cevap verilmediği için gerçekleri öğrenemedikleri belirtiliyor. Genel merkezlerinin ciddi ve tarafsız bir inceleme yaptırması isteniyor.”



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

YAZARLAR

32.1° / 19.2°